Feb 20, 2010

Sünnipäeva õnnesoovide statistika 2010

Koostasin ka sel aastal sünnipäevade õnnesoovide statistika, et üritada vähegi aru saada millises suunas on sotsaalportaalid liikumas. Orkuti kaudu õnnesoovimine on endiselt esikohal, kuid on kaotanud märgatava osa enda õnnesoovidest Facebookile. Selle aasta statistika on järgmine:

99 - Orkuti Scrapbook
34 - Facebook'i Wal
14 - SMS
9 - helistamine
4 - e-mail
3 - MSN
3 - Facebook'i postkast
2 - Skype
1 - Twitter

Jätsin nimekirjast välja õhtul külla tulnud sugulased.

Eelmise aasta tulemused

Aitäh Mardile, kes saatis teate läbi kõikide kommunikatsioonivahendite ning iga teate naug uuelt inimeselt vormistas. Ema tõi riiete asemel uskumatult kiiresti lettidelt kadunud ja peaaegu kättesaamatu (isegi raamatukogudest olevat teosed ära virutatud?) haruldase raamatu "Eesti jõed." Tänud veel TLÜ Meeskoorist Jessele ja Kallele, kes öösel helistasid ja napsuselt lõbusate häältega Ernesaksa laulsid.

Sotsiaalportaalid võiks suhtefanaatikutele pakkuda võimalust selliste statistikate haldamiseks; kasvõi ainult enda keskkonnas. Selle tulemusena saab teha järeldusi, kes kuidas ja kui tihti sind meeles peab ning teha otsuseid kas soovida talle omakorda õnne või mitte. "Ah et panid mulle ainult ühesõnalise scrapi? No selge, siis saad sel aastal ka ühesõnalise vastuse ja ma ei ole su fänn!"

Tegelikult ei loe see kust kaudu midagi saata vaid sõnumi meisterlikkus ja usutavus. Kontaktide arvu saab mõõta kuid sõnumeid ennast mitte.

Sünnipäeva statistika kogumist on harrastanud ka Mart, Kaija ja Merli ja Anders oma blogis (viimaseid ei tunne isiklikult).

Feb 17, 2010

Vastutus / siig

Kui inimene ei tee vigasid, siis ta ka ei õpi sõna otseses mõttes ning siis ei ole ka midagi uut kirjutada.

Nii paljudel koolitustel on räägitud ettevõtluse ühest suuremast kasust - ise planeeritavast ajagraafikust! Oma aja peremees! Praegune tööülesanne/suhe seda teatud tingimustel ka võimaldab. Planeerisin päeva nii, et teen asjad kohe hommikul ära ning siis siirdun koos uute sõpradega Jägala jõe suudmesse kalale. Koos arhitekti, tulevase ehitusinseneri ning IT mehega nõustusime rõõmsal meelel ja muigel suul, et kolmapäevasel normaalselt tööajal õngitseda on eriti mõnus - kõik meist on hetkel oma aja peremehed. Pärast siirdusime ühe tuttava juurde veel sauna ka ja tööpäeva lõpuks jõudsime tagasi linna. "Elu kunnid!"

Aga igal mündil on kaks külge. Õhtul olime koos elukaaslasega pikalt ette planeerinud mõnusa teatriretke, et tähistada mõlema veevalaja sünnipäevasid väiksemas ringis. Võtsime just esimese klaasi veini, kui ootamatult sain kõne ühe olulise ja kiireloomulise ajalise muudatuse kohta homme alustatavas töös. Püüdsin meeleheitlikult kätte saada inimest kes oleks muidu tühja sõidu Tallinna teinud, kuid ta ei reageerinud kõnedele ega SMSe. Kõrbesin teatriistmel; suutmata taluda probleemist tekkinud määramatust vaatasin pidevalt telefoni - kas inimene sai teate kätte?! Draamateatri "Kõik on täis" tekitas väga ägedaid äratundmisreaktsioone, kuid vari tuli peaaegu kohe tagasi nagu mõtted tagasi töö peale tagasi läksid. Üritus ei õnnestunud nii nagu soovisin.

Olen kindel, et iga projektijuhtimisega tegelenud inimene on elu sees vähemalt kord soovinud osta südamerahu. Imetlen inimesi, kelle otsustest sõltub tohutult palju - kuidas nemad veel suudaksid puhkeaja "üle elada?" Tervistkahjustav töö!

* * *

Seltskonna mittekalamees soovitas inspireerituna ajujahist kasutada "ajupüüki" - istuda ringiratast ning hirmutada selle sees olevad kalad konksu otsa. Kuna keegi jõel olnutest kala ei olnud saanud, siis otsustasime seda taktikat järele proovida. Tegime kõvasti lärmi puurimisega ning loomulikult hakkasid ringis istudes ka seltskonna lõualuud usinamalt liikuma. Kalapüügiks vajalik tingimus, vaikus, oli rikutud. Ja nii saingi kätte seltskonna ainukese kala ning oma elu esimese merisiia.

Siig on seesama kalaliik, kes on saanud maailmakuulsaks tänu kahe napsuse soomlase etteastele, mis riputati youtube'i:
Originaaltekst
Remix


Ka kohalikud kalamehed tulid ajupüügi tulemust imetlema. Siiake ise läks tagasi ujuma.

* * *

Üks raadiokanal jagas pileteid Rocki-Kalev/Cramo vahelisele korvpallimatšile.
"Ja meil on esimene helistaja! Kui suur korvpallifänn siis sina oled?"
"Noh... meeter kaheksakümmend..."