Nov 22, 2010

ETJ2007 "Fantastiline nelik"

Nagu PEDAs oli üks legendaarne teaduskond, on Tartu Ülikoolis üks kaugõppurite hulgas legendaarne eriala nimega "Ettevõtlus ja tehnoloogia juhtimine." Kord kuus neljapäevast reedeni toimuvad koolipäevad ning ülejäänud aeg möödub kodutööde tähe all.

Paar sõpra olid selle enne läbinud ning kiitsid lisaks edumeelsete inimeste seltskonnale ja lahedatele pidudele ka tõsiselt head õppekava. Loengud loenguteks, kuid põhiline väärtus on sellel mis toimub kohvipausidel - ettevõtjad jagavad oma sõjalugusid ning vähem ettevõtlikumad kuulavad kõrvad kikkis kuidas asjad tegelikus elus on. Kodutööd on väga praktilised ning neist olevat nii mõnigi tegus ettevõte välja kasvanud. Grupitunne olevat varem olnud nii võimas, et rahvas saabus Tartusse mitu päeva varem ning sisustab aega mitmesugustes lõbustusasutustes. Kogu pakett pidi olema nii ahvatlev, et leidub inimesi, kes keelduvad ülikooli lõpetamast. Üks selline seltskond külastas Oeconomicumi - loengutesse nad ei jõudnud kuid ooteruumis tegid küll aega parajaks.

Olin esimesel poolaastal akadeemilisel ning nägin seepärast alles nüüd esimest korda "fantastilist nelikut" - nelja 2007. aastal sisse astunud magistranti (ETJ2007). Nad saabusid meie tagasihoidlikule saunapeole, organiseerisid kõik teise ja esimese aasta õppurid ringi istuma ning korraldasid uue rebaste tutvumisõhtu (rebaste peo korraldasime eelmisel nädalal), justkui väejuhid vastvärvatud armee isikkoosseisu üle vaatamas.

Üks neliku liige (kes oli kuldajal Tsink-Plekk-Pange baaridaamiga semminud) ütles prohvetlikud sõnad: "Mehed, õhtu, millal te siin olles pidu ei pane, on õppemaksu raiskamine! Kontaktid on kõige väärtuslikum asi, mis te siit saate!"

Meie grupp (ETJ 2009) on rahulikum, kuna eelmisel aastal olid nädalavahetused eraldi ning vanemate kultuur ei jõudnud meid "nakatada." Kohvikutädilt kuulsin, et seesama vanem lend ostis tal omal ajal iga päev kogu õlle- ja siidrivaru ära ning küsis, kas meil on oma joogid kaasas, et me kordagi alkoholi ei ostnud?

Nooremate aktiivgrupp võttis eeskujudest täiega tuld - neliku liider oskas paari lausega neid sütitada. Detsembrisessiooniks pandi paika jõulupeo aeg, valiti välja jõuluvana, Sneguurotškad (neist üks tüdruk ning teine 2 m pikk noormees, kes seda ise veel ei tea), pandi kinni saun väljaspool Tartut, telliti ühe-otsa buss põgenemist vältimiseks, mõeldi välja ports joogimänge ning kuna järgmisel päev on eksam, siis lepiti osakonnas kokku, et õppejõud tuleb hommikul peoruumidesse "lahinguväljale" eksamit vastu võtma. Ja talvel tuleb kursapulm!