Jan 20, 2011

Arvutimängud

Olen viimased aastad vaadanud igatsusega arvutimängude trailereid Youtubest. Lubasin endale mõned aastad tagasi, et ei lae oma arvutisse alla mitte ühtegi arvutimängu kuni ülikoolidega asjad korras ei ole. Ainult mõnikord külla sattudes ja kui pererahval midagi selle vastu ei ole siis mängin mõni tund. Viimane kord lasin end veedelda 3D action mängust nimega "Battlefield"

Kui kunagi aega saan, siis tahan kirjutada rollimängu ja 3D action-seikluse Teise Maailmasõja keerises olevatest eesti noortest kes peavad lahinguväljal pooli valima. Aeg-ajalt saavad nad seda teha, kuid mõnikord viib "vale valik" surnud lõpuni. Mängu alguses peab noor valima kas põgeneb venelaste tulekul metsa, laseb end Punasesse Armeesse mobiliseerida, liitub soomlastega Talvesõjas või asub sakslaste poolele. Järgnevad karmid lahingud ning võitlus ellujäämise nimel, kus peab lisaks lahingvaprusele arvestama ka nälja, külma jm. teguritega. Eriti põnevaks kisuks mäng lõpus, kus sõdur saab Alfons Rebase jälgedes Saksamaale taanduda, paadiga üle mere Rootsi põgeneda, vangilaagrist põgeneda või kohalikke hävituspataljonlaste vastu aidata.

Praegu on aga veel vara hõistada kuna magistritöö ning viimane aine Tartu Ülikoolis ei luba ennast vabalt tunda.

Peisil sai Martidega ka sellel aastal käidud - 7 ahvenat ja 6 särge leidis tee pannile.

Jan 2, 2011

Euro / KKK 2011

NY Times kirjutab: "Guess what? The funniest thing happened in Europe on Thursday. A new country joined (yes, joined) the euro zone."

Uus aasta algas pisikese uhkustundega hinges - Euro kasutuselevõtuga on Eestil olemas põhimõtteliselt kõik sümbolid mis meid Euroopaga ühendavad ning seega ka Venemaa haardest eemale viivad. Aastavahetusel soovisin leida diskussioonivõimaluse mõne vene turistiga, kuid ebaõnnestunult - esimese seltskonnaga kiskus jutt kohe naiste peale ning teine härrasmees esitas möödujatele venekeelseid viktoriiniküsimusi "kas teate kumb on Venemaa president - Putin või Medvedev?" ja ise rääkida ei soovinud.

Nüüd peame ainult elukvaliteedi osas järgi jõudma, majanduse üles upitama ja pudrumäed paistavad!


* * *


KKK 2010. Naljakas, kuivõrd palju samasuguseid küsimusi võidakse üksteisest sõltumatult küsida - tundub, et oleme kõik ikka niivõrd sarnase mõtlemisloogikaga. Kahele esimesele küsimusele suudan vastuse loodetavasti õige pea anda; kolmas tundub olevat hobina mis jääb.
Selle aasta kalapüügistatistika siis järgmine (arvestatud ka tagasilastud loomad):
34 haugi, 29 ahvenat, 27 ogalikku, 20 kiiska, 18 särge, 12 roosärge, 9 säinast, 6 jõeforelli, 4 viidikat, 2 turba, 1 turb, tippviidikas ja siig. Kokku 174 kala.