Feb 20, 2010

Sünnipäeva õnnesoovide statistika 2010

Koostasin ka sel aastal sünnipäevade õnnesoovide statistika, et üritada vähegi aru saada millises suunas on sotsaalportaalid liikumas. Orkuti kaudu õnnesoovimine on endiselt esikohal, kuid on kaotanud märgatava osa enda õnnesoovidest Facebookile. Selle aasta statistika on järgmine:

99 - Orkuti Scrapbook
34 - Facebook'i Wal
14 - SMS
9 - helistamine
4 - e-mail
3 - MSN
3 - Facebook'i postkast
2 - Skype
1 - Twitter

Jätsin nimekirjast välja õhtul külla tulnud sugulased.

Eelmise aasta tulemused

Aitäh Mardile, kes saatis teate läbi kõikide kommunikatsioonivahendite ning iga teate naug uuelt inimeselt vormistas. Ema tõi riiete asemel uskumatult kiiresti lettidelt kadunud ja peaaegu kättesaamatu (isegi raamatukogudest olevat teosed ära virutatud?) haruldase raamatu "Eesti jõed." Tänud veel TLÜ Meeskoorist Jessele ja Kallele, kes öösel helistasid ja napsuselt lõbusate häältega Ernesaksa laulsid.

Sotsiaalportaalid võiks suhtefanaatikutele pakkuda võimalust selliste statistikate haldamiseks; kasvõi ainult enda keskkonnas. Selle tulemusena saab teha järeldusi, kes kuidas ja kui tihti sind meeles peab ning teha otsuseid kas soovida talle omakorda õnne või mitte. "Ah et panid mulle ainult ühesõnalise scrapi? No selge, siis saad sel aastal ka ühesõnalise vastuse ja ma ei ole su fänn!"

Tegelikult ei loe see kust kaudu midagi saata vaid sõnumi meisterlikkus ja usutavus. Kontaktide arvu saab mõõta kuid sõnumeid ennast mitte.

Sünnipäeva statistika kogumist on harrastanud ka Mart, Kaija ja Merli ja Anders oma blogis (viimaseid ei tunne isiklikult).

2 comments:

Lauri said...

Margus, kui palju õnnitlusi tuli näost näkku? Huvitav statistika sinna juurde :)

margunnar said...

Olin päev läbi jooksus ja palju tuttavaid inimesi ei näinud; kellega kokku põrkasin, üldiselt kasutasid võimalust. Õhtusi sugulasi ei saa vist arvestada :)