Feb 19, 2009

Õnnesoovimisstatistika: orkuti-õnnesoovid juhivad ülivõimsalt - 78%!

Lõpetasin just 2,5 h järjest orkuti-õnnesoovidele vastamise. Kui mõne arvates on õnnesoovimine Orksis scrappimise teel liiga lihtsaks tehtud, siis minumeelest ei ole siin midagi taunimisväärset. Ja kui kõik õnnesoovikirjad oleksid pikad, siis peaks terve nädala reserveerima. Tööl oli kõigil mõnusalt kiire päev, nii et üks vend ühmas möödaminnes ilma otsavaatamata õnne (ma loomulikult tänasin). Ei olnud üldse solvunud, pigema vastupidi! Väga õige suhtumine: pidu peo aja ja milleks ilmaasjata tseremoonitseda (ehk pidu siis kontorile esmaspäeval ja ülejäänud rahvale mõned nädalad hiljem)!

Et anda aimu ja miks mitte inspiratsiooni ka mõneks psühholoogiliseks või sotsioloogiliseks uurimuseks, lisan mõned arvud, milliste kanalite kaudu õnnesoovid saabusid (20.02 kell 2:00 öösel seisuga). NB! Ei ole arvestanud kontori häältega, ega nendega kes kolmapäevaöisel Martini soolakal juba vaikselt ära jõudsid soovida!

157 - Orkuti scrapid (alloleval joonisel värv 1)
10 - Facebook'i Wall (värv 2)
10 - SMS (värv 3)
9 - helistamine (värv 4)
8 - läbi Messengeri (värv 5)
3- kingitus personaalse üleandmisega (värv 6)
2 - personaalne e-mail (värv 7)



Nagu näha, on kõige populaarsem koht pretsedenditult ikka Orks - kasutan ka ise seda päris tihti mälu värskendamiseks kuupäevade osas. Ja kuigi mõnikord on piinlik õnne soovida, lisades kellegi (s)crapbook'i samasuguse lause teiste hulka, on see tänapäevases kiires elus tegelikult ainuõige käitumine! Selliste graafikute võrdlemine võiks vabalt olla sõprusebaromeeter - kui hea sõber ise tegelikult teistele olnud.

Kui just ei tehta arvutiprogrammi, mis automaatselt ja ilma küsimata sinu eest tuttavatele scrapp'e kirjutaks kombineerides omavahel temaatilisi sõnu, nagu õnne, vananemine, parem, õnnesoovid, kallid, päikest jne. Siis ei jää muud üle, kui teha uus programm mis vastav kõikidele sellistele scrapp'idele sõnadega tänan, tänud, suured jm.

Aga orkuti-õnn ei ole päris see päris õige õnn (üllatus!); see teeb need ülejäänud klassikalised õnnitlusviisid ka enam hinnalisemaks.

4 comments:

K said...

Nii hea mõte:)

margunnar said...

Ootan põnevusega ka teiste tulemusi - käitu samamoodi ning anna teada kui Sinu sünnipäev on ;)

Anonymous said...

Ma mäletan veel üht samalaadset ideed, millest Narva mnt-l rääkisid. Jutt käis toona sms-meeldetuletuse teenusest meestele, mille abil oli võimalik tellida teatud vahemiku tagant töökäske stiilis "pane täna ise pesu pesema" või "vii prügikott välja, tagasiteel too naisele poest rafaellot".
Põhimõtteliselt saab nii üles ehitatada terve sõnumite jada, mis teenib teatavasti ainult ühte eesmärki - õnne ja rõõmu saavutamine töös ja isiklikus elus.

--Lilian

margunnar said...

Tehnika rolli saaks jah rohkem ära kasutada. Mitte ainult infovahendajana vaid ka selle edastajana.
Ka naistele saaks teha väga temaatilisi SMS meeldetuletusteenuseid, nagu näiteks: "elu on ilus," "rahu ainult rahu" või "tegelikult ta ju armastab sind isegi kui ta pesu ei pese või raffaellot ei too."
Iseasi kui tõsiselt seda võtta... aga õigel ajal õige sõnum; isegi masinalt võib isegi hästi mõjuda.