Mar 14, 2008

Pandakaru Saue metsas!

Tegin inglise keele tunnis ühe poola tüdrukuga paaris ettekannet teemal "supernatural powers" - esitlesin oma arusaamu tontidest ja ei saanud rääkimata jätta ka oma tondijuttu.

Lugu juhtus siis kui olin umbes 10 aastane ning meie pere ehitas Sauele maja - tol ajal oli Saue tammikus vaid mõni üksik majake kerkimas ning aedlinna asemel kasvasid põldmarjad. Käisin üksi metsas ringi luusimas ning liikusin mööda metsavaheteed. Järsku kuulsin tagant möiret - pöörasin ümber ja nägin selgelt.... pandakaru, kes tõstis käppa ja pead samaaegselt! Pandakaru Saue metsas! Ei olnud aega mõelda - surmahirmus andsin jalgadele valju ja töinasin täiest kõrist! Jooksin sisse ühe maja hoovi kus tahtsin suudelda ühte nähvitsat, kelle haukumist muidu pelgasin. Siis kõndisin edasi koju ning rääkisin värisedes oma loo - meil oli parajasti mingi suguvõsa kokkusaamine ning veel siiani meenutab mõni neist muheledes: "Margus, (heh-heh) räägi veel (heh) kuidas sa (heh) Saue metsas seda pandakaru nägid."

Olen muidu skeptiline igasuguste nägemuste koha pealt, aga see pilt on mul siiamaani silme ees ning võin vanduda käsi Piiblil, et nägin teda seal seismas. Ei suuda uskuda, et ilma alkoholi, narkootikumide ning seenteta (asi toimus kevadel, millal seeni teatavasti eriti ei kasva) nähtud nägemus võis olla mingi aju poolt tehtud vingerpuss - see oli ainuke kord millal midagi taolist oma elus näinud olen. Kuulus Prantsuse filosoof Descarte' ütles, et kahtle kõiges kuna su tajumismeeled on liiga ebatäiuslikud. Ainuke asi milles sa kahelda ei saa on see, et keegi kahtleb ning järelikult on keegi olemas. Aga kuna tuleb kahelda kõiges, siis miks mitte kahelda ka oma reaalsustajus - äkki on olemas mingi võimalus, et see mõmmik sinna kuidagi sattus? Pani näiteks loomaaiast plehku.

Internetis on jube palju üleval igasugu fotosid, kus on mõni hägune figuur peale jäänud. Mõtlesin, et annaks ka oma panuse sellesse andmebaasi. Nimelt on tontide funktsionaalsust seletatud mitut eri moodi: nad võivad olla seotud antud kohaga, olla kellegi rahutu vaim, projektsioon minevikust või hoopis sõnatooja tulevikust! Ma usun, et viimane omaks tähendust minu olukorras - vaadake tähelepanelikult alljärgnevat pilti. Pilt ise on tehtud 2004 aasta SW suvel delivery nädalal kus paduvihmas oma 500-taalase Mitsubishiga rampse perekondadele kohale viisin!



Leidsite!?

Mõni võib öelda, et tagumise punase auto näol ei ole tegemist vaimuga, see võib olla puhas juhus.
Jah, eksimatu silm nägi taga punast Chevrolet Camarot - autot, mille ostsin oma suve tšeki eest kaks aastat hiljem. Ütleme nii, et Kentucky maapiirkonnas eriti palju (selliseid) autosid ringi ei sõitnud, aga siin ta on, pildil.

1 comment:

Anonymous said...

Äkki ta oli sõnumitooja tulevikust - kliima soojenemise asjus. Sest Tallinna Loomaaias pandasid ei ole ega ole olnudki - pole niipalju pambust neile süüa anda.