Apr 15, 2010

Lennurõõmud

Kui ma oleks mõne odavlennufirma piloot, siis võtaksin tunde vigurlennunduses ning paneks trikkidega reisijad makstud väikest summat kibedalt kahetsema. Inimesed läheksid siis üle kallimate lennufirmade klientideks ning ma võtaksin viimastelt tulemustasuna altkäemaksu.

Ostes odavat teenust ei saa keegi kaevata halvema teeninduse üle - see oli kliendi teadlik valik! Ja olles teenindaja võid kvaliteetse teenuse asemel kliendi arvelt avalikult nalja visata, selle asemel et muretseda tema rahulolu pärast.

Silver oli teinud varem mitu langevarjuhüpet, kuid kordagi normaalse lennukiga lennanud ei olnud - ehk ta oli 6 korda õhku tõusnud kuid mitte ühtegi korda maandunud. Kui temaga eelmine kord Hispaaniasse lendasime, tegi Ryanair meile toreda üllatuse: lennuk liikus vaikselt maandumisraja poole, ent ca 100 m kõrgusel muutsid piloodid meelt ja pikeerisid lennuki otse üles! Hispaanlane mu ümber küünistas istmeid ja karjus üle lennuki "Oh no... it's happening again... we are all going to get killed!" Hiljem seletas ta, et ka eelmisel nädalal tehti samamoodi ning lõpuks viidi neid hoopis Portugali. Silver oli vastupidiselt ootustele väga rahulik; küsis ainult kas sellised asju juhtub tihti kus lendurid maandumise poole pealt ümber mõtlevad ja uude lennujaama põrutavad?

Piloodid pikeerisid veel 2 korda kuni otsustatigi hoopis Portugalis maanduda. Seejärel viidi meid bussiga Hispaaniasse soovitud sihtkohta. Oviedosse jõudsime ca 6 tundi hiljem ja tühja motelli ei leidnud. Loobusime luksussviidist ning magasime seljad koos bussijaamas kordamööda vahti pidades - kummalgi oli käes üks pliiats võimalike bandiitide rünnaku jaoks.

Igaljuhul Islandi peatas tuhapilv palverändur Silveri teekonna Santiago palverännakule sel aastal mõneks ajaks, kuid loodan et ta lõpuks ikka Hispaaniasse kohale kõndima jõuab. Tuleviku palverännakud tulevadki äkki ainult lennukite-laevade-autodega ning peamisteks sisemiselt kasvatavateks väljakutseteks pole mitte villis jalad vaid transpordi ülesütlemine.

No comments: