Apr 10, 2010

Poola õnnetus

Poolakatele sügav kaastunne "teise Katõni" puhul... Samas imestan, et keegi ei ole juba vandenõuteooriaid välja pakkunud nagu oleks Vene valitsus selle taga? Katõni puhul oli tegemist väga ulatusliku, üheselt mõistetava ja varjamatu genotsiidiga, mille külge saab veel aastasadu ankurdada ning NSV Liidu peamisel järeltulijalt süüditunnistamist nõuda. Poola president on tuntud samuti resoluutse mehena, kes ei karda suurele idanaabrile vastu hakata.

Potensiaalne vandenõuteoreetiku versioon toetukski pigem "miks" kui "kuidas" küsimusele -pardal oli ju nn Katõni aktiivgrupp, kes mälestusel unustusehõlma ei luba vajuda; lisaks ebameeldiva piiririigi president koos selle kõrgema sõjaväelise juhtkonnaga ning lõpetuseks oli lennuk teel idanaabri jaoks alandavale tseremooniale, kus ka viimase juhtkond pidi sümboolselt osa võtma. Kas liiga palju ebameeldivaid inimesi ühes kohas sai õnnetul kombel otsa juhuslikult või võis sellele keegi kaasa aidata? Lähipäevadel võidakse pakkuda välja kõige hullumeelsemaid versioone.

Nüüd saaks välja pakkuda ühe hea tõehetke küsimuse: Kui kõik Su suurimad vaenlased oleksid ühes lennukis, kas sooviksid siis selle lennuki allakukkumist kui teaksid et sellele mõtte jõul suudaksid kaasa aidata?

No comments: