May 16, 2010

Nirvaana ja lõbus rändur

Olen nii palju lugenud saarte peal toimuvatest kalapidudest, kus mõne päeva jooksul on kõik pisemadki ojad-kraavid paksult kudevat merekala täis. Lauri kutsus Hiiumaale ning õnnekombel sattusime olema õigel ajal õiges kohas. Jackpot oli täielik.

Asi tundus paljutõotav juba alguses kui pisikeste särgede vahele tuli õnge otsa üks väga suur kuldne kala - tegi korralikku sõitu, kuid pääses lahti ning põgenes lõpuks üleujutatud metsa alla. Ajasin teda mõni aeg puude vahel nagu põgenevat põrsakest taga kuid lippama ta kohalike naeru saatel pääses. Käed ja põlved värisesid kui uut ussikest otsa panin. Ülejärgmise sain siiski kätte. Õhtul tagasi tulles hakkas aga pidu - pea iga viskega tuli otsa kilone säinas ning adrenaliinitulv hakkas järg-järgult vaibuma.

Tõmbasin kraavilaadsest ojakesest välja 9 pirakat säinast (suurim 1,4 kg ja 44 cm), 9 särge ja 1 ahvena. Kaaslase saak oli sama suur. Ei tea kas kohalolijatele maitsevad ahvenad-särjed rohkem, kuid silma järgi olime jõel vähesed kelle saagist moodustasidki lõviosa u. kilosed säinased. Tundub et võibolla isegi mitte sest nii mõnigi trügis õngega meile külje ja nina alla ning tehti koomiliselt kõlavaid ebasõbralikke märkusi. Pakkusime neile lepituseks oma väiksemaid särgi (mis vastu võeti) ning peale 2 tunnist Nirvaanat sai mõistus ahnusest võitu ja siirdusime staapi tünnisauna nautima.

Uskumatu! Selliseid kalasid saab tänapäeval üsna vähese vaevaga ainult Oxforellist või Hiiumaalt. Pildil 1,4 kg põrsakesega

Säinas meenutab välimuselt üsna palju särge, kuid kasvab temast kordades kiiremini ning on osaliselt üle läinud ka röövtoidule.


Osake saagist

* * *

Vahepeal jõudsid toimuda kordusõppused ohvitserkonnale; rõõm on näha et tsiviilis edukad inimesed peavad lugu ka riigikaitsmisest ning leiavad võimaluse oma panuse anda. Palverändur Silver jõudis Eestisse ning paneb varsti Youtube'i üles idealiseeritud klipi kuidas Hispaanias rändamine käima peaks:

No comments: