May 11, 2010

Turundusmaffia

Eraldi õpetamise liik võiks olla kohvipausi-koolitus - õppejõud räägib teemast ca 30 minutit ning edasine tegevus jätkub kohvinurgas. Ehk pool tundi teoreetilist juttu ning tund aega omavahel arutlemiseks/kogemuste jagamiseks. Ettevõtlusmagistri kaugõppes on palju väga kogenud inimesi, kes ei ole kadedad oma väärtusliku ettevõtlusalase kogemuse jagamisega kohvipauside ajal - loengu ei kiputa kõiki mõtteid välja ütlema. Kohviringis söandatakse sel teemal avameelsemalt vestelda ja kui Tartu Ülikool hakkaks kohvi asemel vaheaegadel õlut pakkuma, siis toimiks grupiõpe veelgi raamidevabamalt.

Lisaks reaalsetele elukogemustele tekivad kohvinurgas ka mitmed naljakad seosed. Peale tooteasetuse (brändiga toodeta sokutamine filmide sisusse) teema käsitlemist tekkis ühel magistrandil idee hakata selle abil firmadelt raha välja pressima.

"Kui ei maksa mulle 100'000 USD, siis näitan su tooteid filmis kui ebakvaliteetseid!"

Mõned väljamõeldud näited: Põgeneva jõuluvana Vol**gen ei käivitu ning pätid saavad ta kätte; "Käivitu r**e!" Teadlane kasutab Komee*i kommidest saadud toorainet, et mürgitada kogu maailma koolilapsed. Kokakoola tekitab peategelasel kontrollimatuid kõhugaasipurskeid ning see rikub tema kohtingu unistuste naisega.

Kui inimene on saanud piisavalt mõjuvõimsaks, et teatud sihtgrupp tema arvamust kuulda võtab, siis saab ta hakata katust pakkuma neile kellel on mängus suured panused... Tooteasetud filmidesse on ainult üks võimalus.

Aga miks arvata, et selliseid asju tänapäeval juba ei tehta? Üks üritusturunduse ja avalike suhete alal tegutseja on maininud, et võiks vabalt oma koduleheküljele panna "laimukampaaniate korraldamine."

* * *

Tihedalt õppimiskohustusi täispikitud kevad ei lase loodust nautida, elust rääkimata. Korra võtsin vabamalt ning püüdsin isaga veidi Rumbas kala - ainukese suurema kala jõeääres olijatest sai ühe suurema napsise kalameesteseltskonna poolt poolvägisi kaasaveetud naine (vist kaine rool). Ise tõmbasin välja 2 särge, ahvenat, kiiska.

No comments: