Jun 18, 2010

2010 aasta räigem loodusfoto

...oleks äärepealt tehtud Vigala jõe ülemjooksul. Käisin üsna inimtühjas jõelõigus kontrollimas teadusteoses "Eesti jõed" ilmunud asjaolu nagu Vigala jões forelli ei oleks. Ühe talu lähedal viskasin landi ühe vees oleva puunoti külge kinni ning kuna vesi tundus soe olevat, mõtlesin aadamaülikonna selga tõmmata ning kiirelt ja diskreetselt peibutise ära tuua. Solberdasin puunotini, vabastasin landi ning mõtlesin, et kui juba nii heas kohas olen siis võiks kiirelt ka ühe viske teha. Nagu tellitult tuli just selle ühe viske otsa pirakas haugipoiss, kelle pladistamise peale hakkas talust hääli kostma. Nibin-nabin suutsin koos kalaga enne roostikku peituda kui talu naispere õuele ilmus - kuulsin koerte haukumist ning märkasin ühe elaniku käes ka pildistamisinstrumenti. Vedas.

Tõestasin siiski ära, et vähemalt üks jõeforell antud lõigus esines - ühe alamõõdulise tõmbasin kalda äärde ja lasin seal end lahti rabeleda. Kokku siis sellest lõigust 2 haugi (suurem 45 cm) ahvenavärvilise vobleriga.

Õhtul veel sõbra juures Pullis külas, proovisin lendõnge ning käisime veel paadiga jõel. Pärnu jõest siis rohelise kummilandiga 10 haugi (mitte ükski kahjuks mõõdus) ja 4 ahvenat; ussitonkaga 2 ahvenat, 2 särge ja nurg.

Ebaõnnestunud foto või kunstiteos?

No comments: