Aug 18, 2010

Vussis presentatsioon / Aasta räigem loodusfoto vol 2

Film "The Secret" väidab, et inimene tõmbab ligidale seda, millele ta kõige tihedamini mõtleb. Kui mõelda enamuse ajast vigadele, siis teedki vigu ning kui mõelda pidevalt headele asjadele, siis need hakkavadki Sinuga juhtuma.

Ei saa ära rääkimata jätta lugu ühest kõige enam nässuläinud esitlusest, mida ma kunagi näinud olen. Oleksin pidanud sellest palju varem kirjutama, kuid kartsin, et keegi tunneb end ära ning solvub. Lugu ise on tõestisündinud ning kõik need apsud on ühe kindla inimesega tõesti juhtunud. Kirjutan selle "kuidas teha vussis presentatsiooni" vormis. Dialoogina oleks ta loomulikult veel ägedam, kuid punktidena tuleb mõte paremini välja.

1. Hiline 5 minutit ning kiru kuulmishäirega parklavalvurit kes ei taibanud tõkkepuud piisavalt kiiresti üles tõsta.
2. Anna teada, et hakkad rääkima teemal, milles ise pädev ei ole, kuna inimene kes tegelikult pidi rääkima pidi ootamatult teisi ametikohustusi täitma.
3. Lisa, et ei ole jõudnud esitluseks ette valmistada, kuna pakkumine tuli viimasel hetkel.
4. Õnneks otsisid ja leidsid arvuti kõvakettalt materjale, mis antud teemaga enam-vähem kokku võiksid sobida.
5. Tõmba käega üle näo, vaata seinakella ja ohka kuuldavalt.
6. Hakka projektorit tööle panema; leia, et ei oska seda teha. Pusi sellega umbes 5 minutit ning palu siis kellelgi klassist appi tulla
7. Kui projektor on tööle saadud, sisesta mälupulk, avasta, et oled vale pulga kaasa võtnud ning teata, sellest klassile. Süüdista kolleegi, kes kogemata tema laualt õige pulga koju kaasa võis võtta.
8. Tõmba käega üle näo, vaata seinakella ja ohka kuuldavalt.
9. Ütle, et ei tea mis klassi huvitab ning palu neil mõni temaatiline küsimus küsida.
10. Kui keegi küsib midagi, siis mõtle kaua ning põhjenda miks see küsimus rumal on, teemaga ei haaku ja miks sa sellele vastata ei saa.
10. Vaata kurja pilguga ringi ning kui 2 minuti jooksul enam küsimusi ei tule, siis vaata arvutisse avasta, et mälupulgal ikka on mingi esitlusmaterjal, mis ka veidi teemaga haakuks.
11. Faili avades avasta, et kasutad sellist esitlustarkvara, mis arvutiga ei ühildu.
12. Tõmba käega üle näo, vaata seinakella ja ohka kuuldavalt.
13. Liigu tahvli juurde, võta marker ning küsi, kas keegi klassis oskab äkki sel teemal muljeid vahetada.
14. Kui keegi mingi märkuse teeb, kirjuta see tahvlile ja nooguta kaasa.
15. Lõpeta 10 minutit varem, tuues vabanduseks selle, et riigitöötajad saavad vähem palka, ta ei pidanuks täna üldse siia tulema ning peab oma perekonna juurde minema.

* * *

Aasta räigeim loodusfoto oleks saanud endale teise nominendi. Otsustasime onupojaga tungida Põltsamaa jõe ülemjooksu kõige asustama alale üldse. Sõitsime tee lõppu ning liikusime kaarti ja kompassi kasutades jõekaldani, kus jagasime territooriumi: mina läksin ülesvoolu ja Ermo allavoolu. Kuna ilm tundus ilus olevat ning päike oli kõrgel, siis otsustasime vihmakeebid sinnasamasse jätta ja liikusime eri suundades. Avastasin aga õige pea end jõkke suubuva laia kraavi kaldalt ning pidin selle ületamiseks riided pea kohale võtma ning rinnuli vees vastuvoolu sumama.

(Kvaliteet)aeg möödus ning liikusin üha kaugemale ja kaugemale mööda kallast, kui Kätu Tallinnast helistas ning teatas, et neil on torm. Pidasin seda naiselikult armsaks pabistamiseks kuni sain sama kõne ka onupojalt, kes soovitas kiiremas korras vihmakeepideni jooksma hakata. Telefonikõne ajal tundsin kogu oma kehaga kuidas justkui tume kardin oleks taevast üle tõmmanud ning samal ajal tuul puhuma ning vihma tibutama hakkas. Mõne sekundiga oli muretu suveilm muutunud õudusfilmilikuks...

Hakkasin tagasi sörkima ning mida rohkem vihma kallama hakkas, seda kiiremini jooksin. Kui jõudsin laagripaigani avastasin õudusega, et ületamatu kraav on endiselt samas kohas - õnneks oli onupoeg meie keebid võtnud ja mulle vastu jalutanud. Panin riided kilekotti ning viskasin nad üle kraavi kus Ermo need endale keebi alla pani. Ujusin aadamakostüümis üle jõe ning kuna riideid selga panna ei olnud paduvihmas võimalik, alustasime kohe lidumist auto poole. Loodan, et mõni fotograaf kusagil põõsas positsioonil ei olnud.

Retke tulemus oli 2 haugi ning 1 jõeforell. Eelmisel päeval sain Rumbast 1 viidika ja 1 tippviidika ning Hiielt 1 haugi landiga.

Välk oli kasepuu üsna sileda pinnaga pirdudeks purustanud

Foto kvaliteet ei ole hea, kuid eemal paistab puu, millest väljalöödud killud on esiplaanil - nii võimas oli pikselöök.

No comments: