Sep 21, 2007

Mis on toimunud.

Nii,


Kellel meil ei oleks hetki, mil on selline tunne, et antud hetkest ägedamat ei tule. Ent üllatus-üllatus, mõne aja pärast juhtub midagi veel huvitavamat. TOP 10 (mõne jaoks TOP 100?) asja minevikust on need, mida elu lõpuni teistele tsiteerima jääd ja hoidku jumal kui satud samasse seltskonda koos kellegagi, kes on midagi samasugust läbi elanud - siis olete mõlemad ülejäänud seltskonna jaoks mõneks ajaks surnud! Järjekorda ei avalikusta, aga siin on osa neist.

Erna retk (ikka see õige pikkusega)
Millal: 2007 august
Miks: On meeskondi Ernale kvalifitseerumise nimel töötavad terve aasta. See on suurim au mida ühele sõdurile osaks võib saada. Sain meeskonda läbi õnneliku juhuse ja kasutasin selle ära!
Mida õppisin: Võidab see meeskond, kelle nõrgim lüli on kõikide teiste meeskondade nõrgimatest lülidest kõige tugevam. Kui tahad võita, siis pead võitlema iga väikese punkti pärast. Kogu retk.


Hispaania palverännak St-Jean-Pied-to-Port - Santiago - Finisterre (900 km)
Millal: märts-aprill 2006
Miks: Kõndimine tekitab häid mõtteid.
Mida õppisin: Inimesed vajavad sutlemiseks vaid ühte keelt. Imed sünnivad ainult inimeste sees - see on ainult suur tunne. Kui poleks inimesi poleks ka imesid.
Kõige hullemad mõtted mis su peas on mille peale kardad mõelda... nad on su sees iga päev, kuid otsid-leiad alati mingi tegevuse, et neid teiste mõtete alla varjata. Kui kõnnid 1 päev, 2 päeva või 3 päeva üksi, siis pole hullu. Ent kui see aeg kestab kauem ja sa oled juba kõik oma mõtted jõudnud ära mõelda, siis läheb raskeks. Keset kivikõrbe leiad end koos oma kõige hullemate hirmudega üksi ja siin eemal kõigest armsast, pead sa neile vastu astuma.


Southwesterniga 2 suve ukselt-uksele raamatumüüki
Millal: suvi 2004 ja suvi 2005, ülejäänud aastaaeg käis kõva ettevalmistus
Miks: Character-building - tundsin, et see oleks töö mida kõige vähem salliksin, ent vajaksin seda kogemust... Kartsin veidi inimestega suhtlemist; lisaks soov harjutada kõnet.
Mida õppisin: Enamus mis õppisin on kirjas raamatukeses "Life is tremendous." Kui teed midagi rasket, siis vajad mingit tuge, piiblit, millele oma maailmavaadet rahada. Ma vajasin neid mõtteid ja tänu sellele sain baasi, millele hakata oma elu üles ehitama. Tegelikult õppisin olema õnnelik igalpool ja igas olukorras. Parim tunne oli peale viimase raamatu deliverdamist - siis oli mul 1 päev aega et teha seda, mida oleksin suvel tahtnud teha. Ja see oli elu parim päev!



Sõjavägi
Millal: 19 sept 2001 kuni 14 august 2002
Miks: Kutsuti. Ema ütles kui uudist kuulis: "Väga hea, äkki saab sust lõpuks isegi mees!"
Mida õppisin: Juhtimine on vastutus, see tähendab, et sina oled see kes vastutab tulemuste eest. Hea juht ei otsi vabandusi vaid leiab võimalusi asjade toimima panemiseks. Parim ja absoluutselt parim viis olla hea juht on asju ise kaasa teha nii palju kui võimalik. Niimoodi kummutad alluvate põhi vastuväite "Aga miks sina ei tee?"



Paljud küsimused kipuvad korduma. Elu on vist tsirkulaarne, kus aeg-ajalt vana juurde tagasi satud, või leiad mingi seose. Ja kui midagi huvitavat hetkel juhtumas ei ole, siis võib alati meenutada midagi minevikust.
Tegelikult on asi selles, et tahan saada normaalseks inimeks. Aga saada selleks nii, et jääd ikkagi iseendaks, ja lihtsalt oskad seda nautida mis sul on. Normaalsetel inimestel on ülikool lõpetatud, neil on kutsung millega leiba teenivad, püsivad hobid, perekond. Probleemi lahendamise esimene aste on teadvustamine - oma kestast väljaroomamine ning vastumeelselt enda arust ägedate asjade-sündmuste-inimeste-olukordade ümberhindamine
Keegi ütles, et suurim kingitus, mis inimesele on antud on võime armastada. Mitte selles mõttes et haarad mingeid karvaseid loomi endale kaissu, vaid et sul on mingi tegevus mis täiesti endasse haarab. Et sind peab mitu korda kõnetama, enne kui selle pooleli jätad. Millega sa tahad sisustada endale antud aega.

Kui tunned, et põnevus elamiseks sunnib uneaega vähendama, siis oled õigel teel.

Vigala Sass ütles, et otsijad on kerjused - tuleb õppida midagi tegema ja muutuma teistele vajalikuks. See on hea point. Aga midagi huvitavat ja teistmoodi peab ka aeg-ajalt tegema, et mitte muutuda ühekülgseks ja mõistmatuks. Ning empaatiavõimetuks teiste suhtes. Aga see sõltub vist vanusest.

2 comments:

kass said...

margus rokib. margus on kallis. margust saab vanalinnas telefoniga rääkides käigu pealt kolmeks sekundiks kallistada ja terve õhtu on hea olla. kass hakkab siin nüüd käima. punkt. pai.

LoveLight said...

Veic kummaline on lugeda, et soovid normaalseks saada..
Ära oma erilisust kaota suures eneseotsingus:)
Edu!