May 26, 2009

Edgar Savisaar - edgar24.ee

Minu lemmiktegelane meedias on Keskerakonna esinumber Edgar Savisaar. Alati kui tema nime kusagil näen, loen huviga millega ta tegeleb: ei ole teist nii värvikat kuju Eesti poliitikas kui tema! Tundub, et tema nime sisaldavad artiklid on internetis ka enim kommenteeritumad.

Kes kahtleb, tehku katse - pangu kirja 5 enim tuntud poliitikut ning peale seda kirjutagu neist igaühe kohta välja nii palju fakte kui teate! Usun, et suuremal enamusel torkab esimese inimesena pähe Saviets ning fakte tema kohta tuleb ka teistest kõige rohkem. Edgari lindiskandaal, Savisaared (Peipsi järve saar, mille ta ostis) Edgari Jõulukaart, Edgari K-Kohuke, Edgarjugend (kesknoored), Edgari laul, Edgari veebikaamera jne. Kui Ekspress otsis portaalidest poliitikutele pandud hüüdnimesid, oli enim hellitusnimesid saanud teadagi kes.

Keskide kampaaniatest lugedes tekib uskumatuse tunne - keegi tõesti julgeb tänapäeval veel selliseid trikke teha?! Eriti arvutimängud: "Juhi nagu Ansip" või "Ansipile kinga!" Hr peaministrina ma selle peale solvunud ei oleks; pigem võtaksin asja huumoriga ning võibolla teeksin Savietsile mingi heatahtliku vingerpussi vastu:
1. Super Mario stiilis mäng, kus Savisaare näoga tegelane mööda külgvaates Tallinnat ringi jookseb ja linnakassasse raha korjab.
2. "Nu pogodi" muna korjava hundi arvutimängu analoog - ainult siis tuleb munade korjamise asemel panna autodele parkimistrahve.
3. Strip-poker koos Edgariga (meessoost heteromängijad saavad endale partneriks siiski Evelin Sepa).

Kuna pean ennast parteide osas rangelt erapooletuks (valimas siiski käin), siis lisan ka mõned ideed kesikutele teostamiseks:
1. Jätkata arvutiprogrammide seeriaga, kust saab konkurente panna tobedusi tegema N: aeroobikat tegema, pidama rumalat kõnet, piinlikusse olukorda panna või muud moodi enda mõtteid avaldama.
2. Multifilmide sari, kus tigedad oravad (NB! Alvin and the Chipmunks häältega) ninasarvikule vingerpusse üritavad mängida, kuid ise selles alati kaotajateks jäävad.
3. Ampelmann "Tõmba Ansipit tillist" - Ansipi äoga 2D kuju, käest selja taga; kui tõmmata torso keskel rippuvast nöörist, siis tulevad mõlemad käed selja tagant välja koos siltidega: "Vahetus palun" ja sama sõnum venekeelsena.

Tundub, et ninasarvikute isandal on nagu partei tunnusloomalgi ülipaks nahk. Tal on lihtsalt savi, mida mõni uudisejanus ajakirjanik kirjutab. Kui kunagi mõisnikud pärisorjadele nimesid andsid, kas siis anti kõige jäärapäisemale talumehele nimega Saar boonusena vastav teistest eristav lisanimi Savi? Et tema järglasi teistest paindlikematest Saartest ikka eristada!

Keegi võiks ekstra eraldi monitoorida, millega ta tegeleb; sest tema poolt toodetud uudistest annaks kokku panna eraldi uudisteportaali! Meedia tema tegemiste materdamisel end tagasi ei hoia, tehes seda kas inertsist, vanast harjumusest või lihtsalt uudistejanust. Samas on Savietsil taga jumaldavad alamad, kes teda taevani kiidavad - kas tõde on kusagil vahepeal või on emmal-kummal poolel rohkem õigus? Võiks luua portaali, mis ühendaks uudised kõikidest kanalitest, mis Edgari kohta infot annavad. NB! Lisaks tavameedia uudistele ka killukesi Kesknädalast, venekeelsetest portaalidest ning loomulikult otseülekanne Edgari kabinetist. edgar24.ee, edgarsavisaar.ee, edgaritoimetused.com jm Etsi nime sisaldavad portaalinimed (edgar.com on küll juba hõivatud) on praegu täidsa vabad! Kes asja ära teeb, arvestagu heaga projekti käivitamiskuludesse ühe kasti (alkoholivaba või väga lahjat) õlut, mõned kinopiletid ning rikkaliku õhtusöögi tänuna idee autorile. Usun, et see portaal lööks laineid!

Niipalju kui olen teda ise eemalt näinud, kisub suunurk alati muigele. Avalik esinemine kukub Edgaril ka kuidagi naljakasvahvalt välja, näiteks legendaarne tsiteeritud sõnavõtt Kalev meedias "Tere Tallinn, siin ma siis olen!" Kuigi pronksöö seisukohtade osas olin tema peale sama vahus nagu teised eestlased, piirdus ta selle järel lõppude lõpuks vaid kritiseerimisega ning midagi tõsist venemeelsete toetuseks (peale moraalse toetuse) vist ära ei teinud (ja sellest saadi vist teiselpool idapiiri ka aru)? Nii et meie mees? Pulli ta julgeb teha ning parem tehku seda siis ikka korralikult edasi, sest ma tahan makstud maksude eest korralikult tsirkust saada!

Mis saaks siis kui Etsi enam ei oleks? Kellest siis kirjutatakse? Kas keegi suudaks tema trooni üle võtta? Usun, et nii mõnigi oponent hakkaks temast puudust tundma, ajakirjanikest rääkimata.

3 comments:

Anonymous said...

-jugend, mitte -jungen.

Muus osas nõustun vaid juhul, kui tegemist oli irooniaga :) Kui aga tegemist ei olnud irooniaga, siis väärib rahvas tõesti oma valijaid, milline harmoonia :)

Anonymous said...

-jugend, mitte -jungen.

Muus osas nõustun vaid juhul, kui tegemist oli irooniaga :) Kui aga tegemist ei olnud irooniaga, siis väärib rahvas tõesti oma valijaid, milline harmoonia :)

margunnar said...

Tänud, parandasin ära :)

"Leiba ja poliitikat!"