May 24, 2009

Rooma riigi languse põhjus - pliist veetorud?

Keskkonnakaitse loengus sain teada organismile kahjulikult mõjuvatest ainetest ning kuulsin huvitava hüpoteesi Vana-Rooma riigi languse kohta. Selle põhjuseks võivat olla see, et roomlased ehitasid oma joogiveevarustustorud pliist. Alles sajandeid hiljem avastati hirmuäratav tõsiasi - plii on elusorganismidele väga kahjulik ning eriti dramaatiliselt mõjutab ta just laste aju arengut. Alzheimeri tõppe haigestumise risk suurenevat mitmekordselt. Räägiti veel huvitavaid fakte erinevate ainete kohta ning nende mõjust tervisele... ei tea kas tegeist on tondijuttudega või peakski selles mõttes rohkem oma ümbruskonnale tähelepanu pöörama hakkama? Kas mõnel keemikul võiks olla analoogne kutsehaigus?

Ühtlase linnupiimamustriga kaetud auto. Patriootlikud linnud leidsid kõigi parklas olevate masinate seast just selle ainukese Georgi lindiga auto.

Kudemisrändekurnatusse surnud ca 4 kilone lõhe või meriforell Jägala jões. Või on tegemist Kehra paberivabriku talvise äpardusega, mis meediasse ei jõudnudki? Ikkagi vee kvaliteedile tundlikumalt nõudlikum kalaliik kui särg, kes Reporteri video põhjal seekordse reostuse suurim ohver tundus?

Muuseumiööst leitud innovaatiline duššikabiin. Kas sooja vee saamiseks pidi rohkem võimlema?

Orienteerumisneljapäevak Kaberneemes

Iffi juubel Käsmus

Milleks osta Delfisse bännereid kui saab ka uhkemat moodi reklaami teha!

Ema ja ise on pea kogu maailma läbi rännanud - kui varem koostasin neile nimekirja asjadest mida võiksin tahta, siis nüüd koostan nimekirju nendest, mida ei neilt kindlasti saada ei taha. Vähem säilitavaid ja rohkem söödavaid asju. Jaapani komme telliks teinekordki - maitse oli täidsa hea. Iga karbi sees oli ka (jaapanikeelne) koomiks.

No comments: