Jan 19, 2010

Tootepildid - kaasaskantav veekeetja

Aines "Tootetäiustus-projekt" pidi ise täiesti algusest lõpuni looma ühe toote - viima läbi kliendiküsitluse, tegema turu-uuringu, konkurentsianalüüsi, tooteloome loova valiku, disaini, toimimisskeemi, konstruktsiooniarvutused, modelleerimise, koostujoonised ning isegi reklaamvoldiku. Kui reaalses elus on iga sellise tööülesande jaoks oma ala spetsialist, siis antud juhul pidi sellega saama hakkama kahest tudengist koosnev meeskond.

Loodavaks tooteks valisime "Kaasaskantav veekeetja" millega on võimalik kus iganes endale klaasike teevett keeta. Ta koosneb kahest ärakeeratavast topsist ning selle vahel asuvast küttekehast. Loodud masina tööpõhimõte - vesi nõrgub ülemisest topsist alumisse ning saavutab nõutava temperatuuri seal vahel oleval kuumutuselemendi pinnalt. Ei suutnud leida akut, mis suudaks mahutada piisavalt energiat vee keemaajamiseks ning pidime leppima pistikuversiooniga - kuid tulevikus, teaduse arenedes, ei ole miski võimatu.

Visuaalne väljund allpool lahtivõtmise järjekorras, lõpus plahvatusjoonis



Veekeetja flyer nägi välja nagu keskkooliõpilase tehtud - seda saaks kasutada EKA graafilise disaini ning TLÜ reklaami ja meedia osakonnas õppematerjalina kui näide kuidas asju teha ei tohi. Taustaidee varastatud Simpsonitelt.

No comments: