May 30, 2010

Kalad ja kannikesed

Üks tore pühapäev oli.

Umbes aasta aega tagasi, veel kurameerimisetapis, viisin partneri Aegviidu metsadesse demonstreerimaks oma alfalikke orienteerumis, matkamis ning loodustundmisoskusi. Hoolimata TTÜ lõputöö kirjutamise kohustusest otsustasime sel kevadel vanade aegade meenutamiseks põgusalt metsa all ära käia - kui peale silmade sulgemist AutoCad'i jooniste valged triibud alles jäävad siis on puhkuseks viimane aeg.

Peale Jäneda lillelaada ning sealse hapukurgimaffiaga tutvumist siirdusimega Aegviidu rappa. Win-win situatsioonist oleks võinud saada lose-lose situatsioon - mina ei saanud piisavalt palju kala püüda ega partner metsaalust kannikestest rüüstata. Õnneks sain mina oma haugi kiiresti kätte ning saime aegsasti metsa alla lilli otsima minna.

Tagasitulles käskis sisetunne ühest kohast läbi minna, kuhu polnud üle kümne aasta asjatama sattunud. Koht mis viimasel ajal suhteliselt kitsi on olnud, andis kaaslaselt väljanurutud 10 minuti jooksul 2 jõeforelli (suurema pikkus sooomuskatte lõpuni 33 cm ja kaal ca 500g; väiksema lasin tagasi). Tore on saada juhusliku peatuse ajal ettevaatlikku kalaliiki, kes eelmisel aastal usinast küttimisest hoolimata kotti teed ei leidnud. Haug läks õhtul supina patta ja forell purki Egiptuse-õe saabumist ootama.

Kalale ei tule minna mitte siis kui aega ja võimalust on vaid siis kui kala võtab.

Ännijärv

Ännijärve elanik (esox lucius)

Jõeforell - üks ilusaimaid ja kavalaimaid vääriskalu.

Eelmisest veidi pisem partner, kelle "opereerimiseks" korra murule pidin tõmbama ning kes praegu rõõmsalt edasi sulistab. Vaeseke oksendas suurest hirmust kaks tibatillukest lutsu kurgust välja. Eelmisest jõeforellist veidi erinev; kas erinev kasvufaas, vanemad, või on tegu smoldiga (lõhe noorjärk jões)?

2 comments:

K said...

Sinuga tahaks kalale minna ja neid kalamehetarkusi kõrva taha panna.
Täna hääletasin Portugalis, ja nägin tee ääres kalamehi ja mõtlesin kohe, et peaks seda proovima. Ja siis meenus, et on üks mees, kes koguaeg paneb kaladest pilte blogisse. :)

margunnar said...

Neid tarkusi on mul pigem vähe kui palju; Portugali kalade kohta veel vähem :)