Jul 23, 2010

Rahusadam

Hiie talus lõpetasime perekonnaga eile ühe väga olulise ehitustöö - välikäimla nimega "Rahusadam."

(Kaunistus)armastus pani tööd pikemalt tegema - ehitis vajab veel põllukive teistesse külgedesse ja ka veidi sisedekoreerimist. Nagu Rooma linn ei saa ka üks hea välikäimla kunagi valmis!


* * *

Ei ole midagi põnevamat kui maadeavastaja kombel metsaojade kallastel ringi liikuda. Uurisin ükspäev Harjumaa kaarti, nägin ühte huvitavat inimasustuseta jõeäärset ala ning otsustasin sõbra Silveriga seda järgi kontrollida. Nagu metsiku jõe puhul ikka olid kaldad üle pea nõgeseid ja põõsastikku täis kasvanud ning jõgi väga tihedalt puid täis langenud. Pidin proovima tõsiseid täpsusviskeid ning kummilanti tagasi kerides lootma, et ta teekond mõne palgiga ei ristuks. 5 kummilanti jätsin põhja, kuid kuna nende hind on 5 EEK/tk, siis ostsin Ülemistest kohe uued asemele. Elamus missugune - metsast välja liikudes ja autot otsides võtsin igaks juhuks kaardi kõrvale teise kätte ka kompassi.

Oli tore algus päevale - hommikul kella 5-t kuni päeval kella 10-i 8 kala: 4 ahvenat (suurim 22 cm) ja 4 peaaegu mõõdus haugi, lisaks veel mõned äraminekud. Ahvenatest sai toreda uhhaa ja haugidega kohtume mõne aasta pärast. Salajõest tuli ahvenavärvi vobleriga ka üks jõeforell.

Vohh!

2 comments:

ES said...

mõlemad pildil olevad subjektid on äärmiselt kenad.

margunnar said...

tänud!