Sep 19, 2008

American Splendor

Kodu Selveris (st Kalamaja Selveris) ja mõnedes teistes poodides on kassade ette tekkinud korvid mis on täis mitmesuguseid DVD filme. Kahekümneviieka eest saab juba ühe DVD; parem kui kinos käimine. Ainuke aga on selles, et enamus neist kukuvad B kategooria alla ning olen ise peale 10 minutilist vaatamist arvuti lihtsalt kinni pannud ja hoopis raamatu kätte võtnud. Leeches, Scorpion Gigantus jm.

Sobran selles hunnikus sportlikust hasardist ning leidsin midagi huvitavamat - Amercan Splendor. Kuigi kassas tuli välja, et ta oli odavate filmida kausta eksitusega sattunud ja hind oli suurem, võtsin ta kaasa. Vaatasin seda tõestisündinud eluloofilmi juba kaks korda - lugu tavalisest mehest Harvey Pekar'ist kes oma masendavast elust midagi asjalikku välja võlus hakates tegema koomiksit endast.

"Ordinary life is pretty complex stuff"

Olles oma kuulsuse tipus käis ta Lettermani shows, kuhu teda ikka ja jälle tagasi kutsuti. Siis ükskord tegi ta skandaali ja käitus täiesti ettearvamatult. Seda mida ta täpselt ütles võib vaadata filmist, kuid Lettermani vastureaktsioon näitab kelle stuudios action käib.
http://www.youtube.com/watch?v=iBr4NxujLvw

* * *

Kirjutasin muidu ka Triumphile kirja ja küsisin mis temast saanud on - ta on siirdunud poliitikasse! Vean kihla, et talle maksti selle esinemise eest kõva nutsu ja valimisrahad läksid õigesse kohta
http://www.youtube.com/watch?v=Eneq0jcMlTw

Eesti poliitikud võiksid saata ka üksteisele ülbed käpiknukud kaela ja maksta salaja nukuteatri näitlejatele katust. Vabalt võiks ka tegelane olla keegi eestipärasem, näiteks ropu suuga siil (a'la Madis Ots'a pesakonnast). Et asi tunduks reaalne sõimatakse algul moepärast ka tööandjat; ainult tema puhul tehakse madalamaid nalju ning põhilöök läheks ikka konkurendile. "Miks sina Ansip sõidad jalgrattaga nii kobalt? Kuid sina Saviets, kuidas korteriäri kinnisvaramulli lõhkemise kiuste edeneb?"

Mõjutaja on kõige efektiivsem kui ta jätab endast neutraalse mõju; ta kaotab selle kui tema eesmärgid on paljastatud. Ehk Nord Stream maksku salaja mõnele eksperdile kes teeks järk-järgult ettevaatlikke kallutatud statemente, mitte avalikult neile kes kõva häälega veendunult kisavad. Läbinähtavate motiividega ja paljastatud motiveerimisallikatega kõneisikuid ei usu keegi niikuinii!

2 comments:

Arvo said...

Kus seal Kalamajas see Selver aasub? :)

margunnar said...

Seal kui lähed Rimi uksest sisse, siis võtad käru ning lähed väravatest läbi. Siis oled peaaegu kohal ;)