Sep 15, 2008

Memmed Munalaiult

Mõnusad Memmed koos kalalaevaga "TUPSU" Munalaiult andsid endast parima. Alul plaanisime meeskonna nimeks panna "Saaremaa naised," kuid loobusime sellest mõttest. Karsummil on meie käest saanud vatti nii soomlased, lätlased, venelased kui ka tumedanahalised lõunanaabrid, mine tea äkki satume kuskile KAPO aastaraamatusse.

Flügtag oli täpselt selline nagu seda kõik aastad ette olin kujutanud, pettumus jäi siiski hinge ühe napi ebaõnnestumise pärast. Esikoht läks Tartu füüsikutele (samad vennad on Karsummil ja Bambuses iga aasta esikolmikus olnud), kes lõid löömatu asja. Laev "Lennuk!" Teise koha sai Sigaheeringas ning kolmanda Kimmeli "Ruhnu Karu (www.vanakoolimehed.ee)."

Olime oma masina ja kontseptsiooniga kõvasti vaeva näinud: puidust laeva luukere, selle peale kokkuvolditud papist laudu imiteeriv küljekate, ette laeva kullatud fortuuna (aerosool + Tartu veteran Anule Saagimisse), all kärurattad, reelingul kuivav pesu. Paar nädalavahetust nokitsemist, tuliseid vaidlusi ning mõned kastid õlut.






Astusime üles eelviimasena. Konstruktsiooni eest andis zürii maksimumi (5 5 5 5 5), show eest saime 4. koha eest punkte (5 5 5 4 3), siis lennu pikkus oli täielik katastroof. Kuigi lennumasin oli testitud ja väga hea, ei arvestanud me et paadi kallutamisel võib puri-deltaplaan ääre taha kinni jääda. Loodetud rekordlend jäi tegemata ja lennukauguse punktid saamata; kokkuvõttes lõpetasime 40 meeskonna hulgast 10 positsioonil.

Lennukäiku saab jälgida slaidshowna http://pilt.delfi.ee/picture/4387331/

Oleks oleks me taibanud kaks liistu veel panna...


"Things go wrong just to make us more right," ehk vead on sageli innustavamad kui õnnestumised. Kui enne olime kõik surmkindlad, et see jääb viimaseks korraks, siis nüüd enam nii kindlad ei ole - enamik vetteminejaid oli vanuses 30-+5 ja nägime, et meie potensiaaliga võinuks täitsa vabalt esikolmikussegi jõuda. Oskus visioonist toimiv lennumasin luua on täitsa olemas. Kas see on ajutine entusiasmisööst või otsus ka 60 aastasena Darvini auhinnale kandideerimine, seda näitab aeg.

Seekord ei saanud lihapirukast donutsid ehk nagu ütleb vanasõna: omad pesapallikurikad peksavad.

Tagantjärgi tänud kõigile kaasaelajatele, eriti Toomasele mutikeste visualiseerimise eest.

No comments: