Sep 30, 2008

Kalamaja Salapärane Kaitsja

Üks mees vihastas ja viskas mind täna pliiatsiga.

Vahetasin hiljuti hommikuse jõusaali-äratuse jalutamisäratuse vastu. Olen pea kogu Kalamaja ümbruse mereääre läbi uurinud - peaks varsti ratta (suusad?) võtma ja hakkama raadiust suurendama? Või leidma mingi lisaväärtust pakkuva tegevuse - hommikupiknik teega on juba Linnahalli katusel maha peetud. Kalaõng? Binokkel? Kitarr? Või otsiks partneri ja mängiks näiteks sulgpalli, taoks turakat? Kedagi teist peale eksinud Lindalaini turistide sealkandis hommikuti eriti ringi ei liigu.

Karate katade tegemine ei tulnud mulle pähegi enne kui üleeile tühermaal ühte sulejopega tegelast seda harrastamas nägin. Ja ikka päris korralikult. Kui ta mind märkas, siis jäi seisma, kummardus ning liikus kiiresti enesekindlal sammul minu poole hullunud pilk maha suunatud. "Laksu all," mõtlesin. Ta möödus must suht napilt nii et tundsin isegi väikest hirmu.

On olemas üks huvitav võitluskunst, kus kasutatakse võitlusvahendina kõikvõimalikke asju/tööriistu jm. Ühesõnaga kõike. Minumeelest päris asjalik. Rääkisin ühele selle esindajale eilehommikusest kohtumisest ja küsisin täiesti spontaanselt:

"...ega ometi keegi sinu trennist?"

Ta võpatas ja röögatas: "Mine p...e Margus, meil ei käi selliseid värdjaid!" ja viskas mind pliiatsiga. Suht kaugelt ja otse vastu pead!

Viske täpsus, jõud, külmaverelisus; viskaja lambiasend (istus parema küljega minu poole ning kasutas vasakut kätt) ja reageerimiskiirus üllatas mind.

Oleks sellised mehed meile Mahtra sõja ajal õpetama tulnud, oleksime äkki selle aasta 14. juunil tähistanud Eesti Vabariigi 150. aastapäeva!

Ja ka sellised mehed oleks taibanud, et tööriistadega oleks parem võidelda olnud:
http://www.hullumaja.com/?pg=main&i=28316

Kes meist ei oleks soovinud olla superkangelane. Salapärane ja seksikas, peatumatu ning kõikvõimas, vapper ja rüüttellik. Nohik, kes päeval töötab näiteks Hanspangas või Skypes või Majandusministeeriumis või Rimis (kärulükkajana) kuid öösel muteerub supernaturaalsete jõudude mõjul! Ja kõik Kalamaja teismelised pihvid ohkavad sügavalt kui ta järjekordsele narkarile tuule alla teeb või paha korrumpeerunud linnaametniku Tiskre maja õhku laseb.

Mõni meediabüroo võiks vabalt midagi taolist teoks teha: lavastada ülisalajaselt min(ge)i(d) kangelastegu(sid), saada meediasse, olla mingi aeg varjatud ning lõpuks paljastuda. "Salapärane uppujate päästja Admiraliteedi basseinis osutus tuntud sukeldumisklubi instruktoriks," "Anu Saagimi röövi takistas tegelikult Isamaaliidu nõunik," "Varjatud maskiga Natura ala lageraiestamise peataja on päris elus Äripäeva reklaamimüüja" vms.

Teatud tegevustes on see aga ohtlik - äkki leidub tavalise publiku seas mõni tõeline superkangelane. Näiteks mõni abipolitseinik Arukülast, kes on oma suurt hetke aastaid oodanud ja paha näitleja lihtsalt maha laseb. Või mõni viskab külmavereliselt pliiatsi silma kinni.

No comments: