Sep 22, 2008

Hommikune kolamine/ Leiba ja tsirkust

Täna hommikul lahendasin probleemi millega olen aastaid maadelnud - kuidas valutult hommikul voodist üles saada! Sõjaväes aitas seersant, USAs külm dušš, tudengipõlves (mõnikord) kaastudeng. Aga mõtlen ülessaamist nii, et tõused ja mõnuled, ei suuda ära oodata uut päeva. Harjumuste vägisi tekitamine on hea kuid see pole õige. Hakkasin alates augustist käima hommikul ärkama kell 7. Siis lugemine, söök ja kella 8-s jõusaalis. Õhtul lugemine ja 5 tiibetlast. Hakkas parem, kuid mitte liiga. Jätkasin katsetamist uute asjadega

Nimelt lähed magama sellise mõttega, et hommikul toimub midagi väga head. Ja üles ärgates asud kohe lubatut teostama - kui aju kaalub, kas lükata kella edasi või tõusta üles, siis on talle kohe tugev pooltargument esitada. Kuna armastan kõndimist ja uute kohtade avastamist siis hakkan nüüd iga hommik mööda Kalamaja kangialuseid ja mereääri ringi kolama. Mini palverännak. Päev on hoopis teistmoodi...

Inimesed on erinevad ning neid motiveerivad erinevad asjad. Kui oma revolutsioonilisest ideest kolleegidele rääkisin, siis ütles boss, et hommikul ei saa magamisega mitte miski konkureerida. Üks teine tüüp soovitas midagi muud; elava arutelu sel teemal katkestas kohvinurka saabunud naiskolleeg.

Nii et hommikuks kaaviarivõileivad, joonistamine, SL Õhtuleht, Raffaello, Cindy Crawfordi aeroobika, multikad, mida iganes. Ja see kõndimise nipp, loomulikult kehtib see ainult Kalamaja elanikele. Kes kusagil Keilas elavad peavad ilmtingimata hommikul rongiga Baltasse sõitma - muidu maagia ei tööta!

*          *          *

"Majandukriis my ass," lipsas huultelt kui nägin mida ema oli mu auto tagaistmele pannud. Need õunte, pirnide ja ploomidega mäed oleks võinud terve külatäie nälgivaid arengumaade lapsi ära toita. Tee või liikumine: Sügisesed ülejäägid arengumaadesse!

Üks disainer saatis listi lingi ühest idamaisest popstaarist: "Oo, meri m*nni! M*nni, m*nni beibe!" Nii mõnigi ümises seda refrääni vaikselt oma arvuti taga kaasa.

http://www.youtube.com/watch?v=jbhNbOjIZY0

Leib ja tsirkus on nagu täitsa olemas... Et ainult ubinad puu otsast otsa ei lõppeks ja internet ära ei kaoks. Vähemalt sügisel võib iga eestlane julguse kokku võtta ja kisada: FY majanduskriis, ma ei karda sind!

2 comments:

Anonymous said...

Minu meelest konkureerib hommikul magamisega küll päris edukalt see, mida su kolleeg soovitas, kui ma nüüd ikka õigesti aru sain. Aga küsin hoopis seda, miks teemat naiskolleegi kuuldes edasi arendada ei võinud? Kuuldavasti on just naised need, kellele hommikune seks eriti meeltmööda on ning oleks olnud igati aus naiskolleegilt samuti sellekohast adekvaatset arvamust küsida :)

margunnar said...

Arvasid ära ja esitasid päris hea küsimuse. Vihjeks annaksin sõna "kellega" - ju siis see võis kedagi konkreetselt puudutada; samas võis ka mitte (ega töökeskkond ole rikkumiseks ole;) )

Prostituudid võiks üksikutele rikastele ärimeestele teha kohe eraldi kojutellitava teenuse - "Rjõõmus äratus!"