Jun 7, 2009

101 jututeemat seltskondliku vestluse alustamiseks: Terminaatorite tehas / Viinavunts!

Pole midagi mõnusamat kui kritiseerida tarka inimest, kes endale mitte nii tuttaval alal sõna võtab ning täiega mööda paneb. Usun, et USA filmitööstus teab seda väga hästi ning teeb filmides väga palju trikke suhteliselt ebaratsionaalsed, et kõikvõimalike reaalalade spetsialistid neid kommenteerida saaks. Linnalegendi ja "Dilberti" järgi ei ole viimased sotsiaalselt eriti aktiivsed ning jututeema leidmine eriti vastassoost tegelasega on raskendatud.

Teadagi millest omavahel räägivad elektrikud, insenerid, IT- või torumehed. Ikka rumalate kasutajate rumalatest äpardustest ja küsimustest! Ning kui mõni vastuolu satub filmi sisse, mida vaatab tehnikaharidust omandav noormees ning väga halva kõrvakuulmisega neiu, siis on jutukas õhtu garanteeritud. Ja mida pealiskaudsemad teadmised erialast, seda lihtsam on teha üldistavaid ja kõigile arusaadavaid järeldusi!

Kui oleksin kinno Terminaatori seansile Arturi asemel tüdruku kaasa võtnud, siis oleks mul paar asjalikku kommentaari välja pakkuda. Robotid võiks endale välja arendada soojustundlikud kaamerad ning nende abil metsas ja varemetes pesitsevaid inimesi välja peilida (isegi venelastel on need olemas), eriti neid kes öösel vaenulikul territooriumil lõkkevalgel kurameerivad. Äkki Terminaator 5. ajaks on masinad veidi targemaks saanud? Terminaatorite täisautomatiseeritud tootmisliin nägi muidugi uhke välja. Palju uhkem kui tõenäoliselt arvutigraafikaga tehtud ihualasti Arnoldi koopia. Skynet OÜ on kahjuks juba ka Eestis asutatud, kuid terminaatoreid sealt tellida ei saa.

Inspireerituna tüdruku märkustest mõtlesin hiljuti naljaga pooleks kirjutada järgmise pealkirjaga raamatu: "101 jututeemat või fakti seltskondliku vestluse alustamiseks, mis aitavad Sind näidata palju targemana kui tegelikult ning garanteerivad vastassoo imetluse. NB! Mitte kasutada tõelise spetsialisti juuresolekul!" Iga peatüki juures võiksid olla tärnid hindamiseks, milline teema millises kontekstis ja mis eesmärgil sobida võiks - sellega kipuvad mehed eriti mööda panema.

Keskkoolis oli üks mees kes suure entusiasmiga igahommikuseid Päevalehe anektoote tunnis rääkis... eks meist igaühel ole oma salaallikad kuskohast häid ideid salaja välja kaevata ning millega hiljem särada saab.

* * *

Pisike paranoiapisik peaks meis igaühes peidus olema ning eks iga poolnaljaga väljakäidud idee millega keegi midagi pihta hakkab tekitab soovi end teostaja edukusepaistel esile tõsta. Isegi kui idee ei ole enda oma ning teenuseks on ainult selle vahendamine. Inimesed saavad infot väga erinevatest kohtadest ning enda eriliseks pidamine ei ole kunagi põhjendatud; kuid unistada võib ikka!

Leidsin poolteist kuud tagasi internetist viite Ameerika Vuntsiinstituudile ning nägin hiljuti, et Eestis on sama asi hiljuti ka juba ära tehtud. Internetilehekülg oli peale kaasakiskuvat telereklaami üsna kaua ülekoormatud nii et sain alles nüüd Vuntsipartei tegemistele pilgu peale heita (NB! huvi pärast võite nende kodulehekülgede ülesehitust võrrelda). Kui varem kutsuti kange napsu sõpru hellitavalt viinaninadeks siis äkki nüüd viinavuntsideks. Ning Saaremaa viin võiks iga pudeliga anda kaasa paari vuntse spetsiaalselt viinajoomiseks, et hea kraam mööda ülahuult ära ei auraks - kui pudel tühi, siis saab vuntsi suhu kuivaks väänata. Mida suurem pudel, seda vägevamad vuntsid komplektis kaasas on! Ning Tallinna sadam oleks täis pikkade habemetega ringikärutavaid soomlasi - jõulud 12 kuud juhhei!

Igal juhul teeb tulemus ilma mingi kripelduseta mulle ainult rõõmu. Innovatsioon!

No comments: