Oct 26, 2009

Sõpra tuntakse hädas aga sõpru rõõmus

Üks purjetajast sõber ütles mulle klubis jooki välja tehes järgmised sõnad: "Margus, mis tähtsust on rahal. Sõbrad on kõige tähtsamad, ilma sõpradeta ei oleks rahal mingit mõtet!" Jook joogiks ja klubi klubiks kuid subjektiivsed positiivsed emotsioonid tekivad kauaagsete sõprade seltsis alati - südame alt läheb soojaks ning tekib kuuluvus- ja/või karjatunne. Rääkimata soovist seda tunnet uuesti tunda.

Kaalusin täna pikalt kas jõuan astuda läbi Elina üllatuspeolt. Endine rekreatsioonitudeng(iaktivist) Liis on võtnud filmimisaineid BFM-t ning otsustas korraldada talle üllatuspeo koos selle korralduse filmimisega mida hiljem koos vaataksime. Elina poiss-sõber Taavi oli meil kambas. Elluviidud plaan ise oli järgmine:

Asjaosalised kogunesid kell 20:30 Kalamaja lokaalis "Kolm Lõvi." Kohal olid tuntud aktivistid kehakultuuriteatuskonnast (Länn, Kuri, Sõõrik jt), ja veel mõned pedakad (Sääs, Mätlik) üks tipikas (Püta koos lõõtspilliga) ning üliheas tujus muusikakollektiivi Penthouse 9 liige Kristjan. Peale pruukosti ostmist Kalamaja Rimist liikusime Elina maja alla, kus Taavilt saadud võtmega sisse saime. Kogu seltskond jooksis viimasele korrusele peitu, kuid kaks meist jäid alla Elinale helistama. Samal ajal kui nad sünnipäevalast kinni hoidsid, hiilisime tema korterisse ja magamistuppe ja korraldasime vägeva üllatuspeo. Adrenaliin - nagu lapsepõlves peitust mängides. Pärast vaatasime kogu üritust videost ja naersime korralikult.

Kui vähegi võimalik, siis ei tohi loobuda sõprade üritustest. Mis saaks olla suurim austus kui inimese ilmaletuleku korralik tähistamine: "Aitäh, et olemas oled!"

Tundub, et hädas olles saaks ka ise suurepäraselt hakkama. Psühholoogilise esmaabi andmise saab väga edukalt korda aetud ainult üks sõber. Kui tuju on hea ning on põhjust tähistada, siis oleks aga rohkem inimesi vaja. Kõige hullem on siis kui oled rõõmus ning ei ole kellegagi koos rõõmustada.

No comments: