Jan 4, 2008

"Ma ei taha süüa!"

Mulle meeldivad psühholoogid - nendega saab alati piinlikkust tundmata väga avameelselt kõigest rääkida. Eriti suhete- ja seksiteemal! Meenub kuidas esimesel kursusel PEDAs auditooriumis K-318 räägiti seksist ja eneserahuldamisest. Rebased (sh ka mina) kuulasid karbid lahti. Keset monoloogi tõusis järsku püsti üks habetunud vanema kursuse tudeng ja ütles siiralt: "Eneserahuldamine on väga normaalne asi, sellest võib vabalt rääkida. Ma teen seda iga päev! Me kõik teeme seda! Jah, seda ei maksa häbeneda!"

Eileõhtusel kursuse kogunemisel kirjeldas üks väike tüdruk ilmekalt Amsterdami pornoteatrit: "See kõik oli kuidagi võõras, emotsioonidetu ja nii mehaaniline. Nagu masinad." Kujutan ette seda härrat, kes seda tööd iga päev 8 tundi tegema peab ning millele ta peale tööd õlleklaasi taga lõõgastudes mõtleb. Või kuidas ta ebarahuldava tulemuse korral peab pärast tööaega veel harjutama.

Tarbisin üle pika aja veidi rohkemas koguses alkoholi ning külastasin koos Gruusia Maffiaga (Giorgi ja Archilio; lisaks mõned eestlased) Club Hollywoodi. Peale tantsumaratoni väljas ringi jalutades tuli minuga rääkima üks Briti tüdruk, kes liikus ringi koos kahe eesti mehega. Nauding on rääkida inimesega, kes on pärit teiselt maalt, kellel on lai silmaring ning eelkõige - kes on sõbralik! Rääkis päris huvitavat juttu, kuid paari tunni pärast selgitas ta, et ikka ei ole inglane. Ainult on seal kaua aega õppinud. Tegi seda sellepärast, et kartis, et muidu keegi tema vastu huvi ei tunneks. Aga seksuaalselt agressiivne inglise emane otsimas seiklusi eesti meestega kõlab palju atraktiivsemalt. Miks naised arvavad, et kõik mehed ainult ühte asja soovivad!
Liitusin selle huvitava seltskonnaga ja liikusime koos Balti jaamani. Vahepeal kohtusime Ken Saaniga, kellelt toosama Eesti eluga mittekursis olev tüdruk küsis: "Kes sa oled selline, mis su nimi on?" "Ken!"
Balti jaamas rotikas läks üks seltskonna liige kergelt ühe asotsiaaliga tülli, kes ütles midagi tema joobeastme kohta. Kutt osutas tülinorijale näpuga: "Ära mölise! Näsi rahulikult oma kuradi tšeburekki edasi!" Seejärel, oma vihapurskest ehmununa, liikus ta välja, leidis pingilt istuva teise eluheidiku, tutvustas ennast Eesti Päevalehe ajakirjanikuna ja hakkas küsima küsimusi mehe elu kohta.

Paralleelselt olen kuulnud mitmete sõprade poolt sama uusaastalubadust: "loobuda suitsetamisest lõplikult." Aastatepikkused kogemused on näidanud, et see on kõige sobivam aeg ja koht hea investeeringu tegemiseks - kihlveo sõlmimiseks!

Korter valmib visalt ja kuna praegu pesemis- ega peldikuvõimalusi ei ole, siis pean tegema ühe väga raske sammu. Mõneks ajaks ema ja isa juurde tagasi! Ärahellitamisoht! Prii söök on hea, kuid kuidas teha selgeks, et sa ei soovi seda iga poole tunni tagant?
Nooremana ärritusin selle peale ning teenisin õige mitmel korral ära psühholoogiatudengite kõige vihatuma märkuse: "Sa oled ju psühholoog, kuidas sa siis käituda ei oska?"

SWs õppisin ülipalju inimsuhete kohta. Üks müügikõne osa, answering objections ehk vastuväidetega tegelemine andis lahenduse ka sellele probleemile. Vastuväite pead sa ise enne välja ütlema kui klient seda teeb! Sellest inspireerituna mõtlesin välja kojutuleku tervitusteksti. Proovige, kellel sellega probleeme on:

"Tere ema, ma ei taha süüa, mind ei huvita mis sahvris on ning kui mul nälg tuleb peale siis küsin ise!"

No comments: