Oct 12, 2008

Superdisainer

Leidsin internetist viite ühe programmi kohta: Google Sketchup. Suhtusin väga skeptiliselt selle avalehel olevale väitele, mis ennast kõige lihtsamaks 3D programmiks nimetas. Seda enam olin üllatunud kui selle endale arvutisse laadisin ja asja lähemalt uurima hakkasid. See mis Autocadis sünnib tundidega, sünnib siin minutitega! Kui enamus joonestamisprogramme on loodud spetsiaalselt teatud eriala esindajatele, kes teavad täpselt mida nad teha tahavad, siis selle eesmärgiks on anda võimalus oma mõtteid võimalikult lihtsalt mudelitesse panna. Kujundite loomine ja muutmine siin on ülilihtne ning kõige parem on see, et neid saab pärast eksportida teistesse tõsisematesse infotöötlusprogrammidesse.

Kõik kellel lapsed on insenerihuvilised ja piisavalt vanad, et on võimelised hiirega tööd tegema, laadige kohe endale alla selle tasuta demoversiooon aadressilt: http://sketchup.google.com .

15 minutit tööd

30 minutit tööd

Lisaks saab oma loodud maailma igasugu kujundeid importida. Näiteks Google Earthi kaudu neid, mis on paigaldatud kasutajate poolt erinevatele kohtadele maakeral (N: Eiffeli torn). Lähen praegu magama, et homme tööpäeva lõpus avastamist ja loomist jätkata.

Selle kohta on muide üleval ka õppevideod:
http://sketchup.google.com/training/videos/new_to_gsu.html

Kui soovid oma mööblifirmat reklaamida, tee mudelid ning riputa google sketchup'i üles! Ainuke tingimus - peavad olema 1:1 mõõdus! Või kui lood mingit oma maailma, siis saad endale tasuta alla laadida pilvelõhkujate, staadionite, autode, armeede, keskaegsete kindluste jm. 3D mudelid. Erinevad linnad paluvad vabatahtlikel end modelleerida. Hmm, keegi peaks Tallinnaga alustama...
http://sketchup.google.com/3dwarehouse

No comments: