Dec 24, 2008

Jõlupidude tsükkel

Mida rohkemate institutsioonidega seotud oled, seda rohkem jõuluprallesid. Õnneks/kahjuks on see jõul veidi vaiksem.

Tunnen ühte paari, kus üks partneritest on teisest palju vanem. Piparkoogiõhtust sai huumoriõhtu kui pisikese nääkluse käigus noorem osapool raadio Wham loo "Last Christmas" (1984) ajal põhja keeras ning rääkis, kuidas vanem selle singli ilmumise ajal juba diskodel rallimas käis.

Mission Tartu teostus SW kasiinostiilis jõulupeo näol korp! Ugala ruumides. Üritasin võluda inimesi võltspärlite, Vladimir Putini passiga ning valerahaga. Avastasin, et olen juuksegeeli kasutanud vaid stiilipidudel - grimmiruumis palus geeli-ekspert Hiiekas mul ühe asemel kaks pihku alla panna. Afterparty oli Illusioonis ja talvemüts läks peale seda pessu.

Asutuse jõuluüritus pakkus meeldiva elamuse kus üks kolleeg pani kingi väljameelitamiseks mängima raadiost loo "F**k you, I'm a robot" ning hakkas tegema minimalistlikke robotiliigutusi. Kinkide teemaks oli "ise tehtud" - kõige meeldejäävama kingituse tegi üks disainer kes joonistas kõikidest kontoritöötajatest karikatuurid.

Egiptuse-õde on jõuludeks Eestis ja käes on see harv hetk kui perekond on koos. Aastavahetus algab praeguse seisuga Tallinki hotellis ja möödub Tallinna linnatänavatel. Üle-eelmine ja üle-üle-eelmine kord võtsin uut aastat vastu Slovakkias raamatumüüjatega; ning eelmine aasta Vipassana meditatsioonilaagris vaikides.

Jõulud on logelemispühad - passid kodus ja midagi asjalikku ei tee; otsime õega üksteisele youtubest tobedaid videosid. Üks sõber tuli just messengeris rääkima - ka tema on arvuti taga, ema ja tädi vaatavad teises toas jumalateenistuse otseülekannet.

Väike erialaspetsiifiline pühadetervitus; et rahutu inimhing oleks jõulude ajal veidi vähem rahutum:
http://rahutooja.velvet.ee/

Teiste erialade esindajad võiksid vabalt enda dilemmasid tutvustada. Kas palju kliente või kallid teenused? Kas luua midagi uut või kopeerida vana? Kas silikaadist või plekist katus? jne

No comments: