Jan 31, 2009

Tänapäeva noored

Ühel toredal üritusel ootab üks umbes 30-aastane noormees juba pikemat aega tualetijärjekorras, kuid järsku, kui ta on oma eesmärki peaaegu saavutamas, trügivad mitte midagi põhjendamata tema ette järjekorda kolm verinoort tüdrukut. Sugu on nende kilp ja õigustus, mis ei luba kellelgi neile midagi halba teha. Too mees oli aga rummist julgust kogunud, kõigepealt pragas veidi ning lõpuks tõstis putukad (õrnalt) järjekorra lõppu. Siis läks kisa lahti, tehti telefonikõnesid nii politseile ("meile tungiti kallale") kui ka poiss-sõpradele ("nad annavad sulle molli!"), loomulikult jäeti mainimata enda reeglitest mittekinnipidamine. Keegi 2-meetrist kiilaspäist ja sportlikku venda siiski tülitama ei tulnud. Eemalt vaadati küll tigedalt.

Kui naine võtab kõiki privileege endastmõistetavalt ning neid valjuhäälselt nõuab, siis ei ole ta naine, vaid midagi muud. Tänapäeva läänelikus ühiskonnas tähendab nõrgem olla tegelikult tugevam ja kui varem kaitsesid mehed naisi, siis tänapäeval on olukord vastupidine. Käivad verbaalsed lahingud ja esimene füüsiline sekkuja on paha.

Äkki see ongi tänapäeva uus sündiv etikett, millest mina, varsti 27-aastane inimene, enam aru ei saa? Daam ei pea ootama, millal talle midagi pakutakse, vaid võtab selle ise. Kui sünnipäevalaps Lauri avas lauale arve ning ma mineraalvett ostma minnes palusin selle laua arvele panna, kasvas mu kõrvalt välja üks huulerõngaga sootu tegelane (pigem vist ikka tüdruk) kes vaatas baarmenile otsa ja ütles: "pange palun minu jook ka."

Nagu ütlesin, olen liiga vana, et selliseid asju mõista ja kellelegi hinnangut anda. Tänud neile, kes olid sama mõistvad kui mina oma sarvi maha hakkasin jooksma. Balou asub Rüütli tänaval ühes keldris - see on tõesti lahe koht ja ega ka muusikale midagi ette heita saa. Nii et kui viimane mata või keka või esta tund läbi on, siis dressid selga, ketsid jalga, sonks sassi ja pittu! Savi kodutööd!

Minu lõbuks on tuusata lilla Makraga Hollywoodi ümbruses, 1,1 liitrist mootrit vabakäidul põristada ning vaadata inimeste nägusid. Ülejäänud neli inimest autos lasevad aknad alla ja kutsuvad noori naisi üles loobuma raha jumaldamisest ning teha (tänaõhtuse) partneri valik hoopis ilusate silmad põhjal. RRRnännn!

2 comments:

Anonymous said...

Väga nauditav blogipostitus, sattusin siia üle pika aja :)
Super, et oled mees kes on piisavalt tark ning ei lase endaga lollitada. Ja kui vahel lased, siis teed seda täie teadvuse juures.
Taunin oma sookaaslaste sellist käitumist. Samas tundub vahel, et Sinu sookaaslased annavad "lumehelbekestele" kõvasti hoogu juurde ning nemad juba 1,1 liitrisega ringi ei sõida.

margunnar said...

Nõustun viimasega - olen oma silmaga näinud (kahjuks mitte enda) autode maagilist mõju. Kuna majanduskriisi ajal mängitakse varade omanikud ümber siis on väga palju ripakil toredaid autosid ja ka väga toredaid autosisusid :) Nii et praegu peaks topelthuvitav aeg olema ;)

Usun, et intelligentse naisena oled sellele immuunne ja lumehelbekeste peale silda ei viska. Vaata ainult, et heast autost ei saa raudne mahajahutaja - ega tillipikendus automaatselt suurt süda välista ;)