Jan 28, 2009

pikkjutts*ttjutt.com

Uus Twitter kogub vaikselt populaarsust; praegu on seal ainult teadlikumad veebi ja kommunikatsiooniinimesed, aga mitte kauaks... See on nagu blogi, ainult et korraga saab kirjutada kuni 140 tähemärki ja tänu sellele omad ka head ülevaadet mida teised kirjutavad.

Enda jaoks näeksin sellel funktsioonil järgmist rakendust: saab kirjutada mida hetkel teed ja näha mida teised teevad. Ehk reedel öösel ei pea hakkama sõpru läbi helistama vaid lähed netti ja vaatad, kes mis seisundis kuskohas parajasti on. Selle võiks ühendada GPS rakendusega, mis hakkab tööle kui I-phone toksiva näpu vereringest loeb ekraan välja suurenenud alkoholikoguse veres. Siis suunatakse lugejad automaatselt interaktiivsele Delfi kaardipaigale.

Eestikeelsele versioonile võiks pakkuda mitmeid ilusaid-koledaid nimesid (vastavalt sisule): jutt.ee, lõõritaja.ee, loba.ee, möla.ee, mölapidamatus.ee, soga.ee, sonimine.ee, plära.ee, pikkjuttsittjutt.com jne. Mõni entusiast, (kes usub, et lihtsa meelelahutusportaaliga saab veel tänapäevalgi ratsa rikkaks) võiks need nimed siva copy alla võtta ja üritada midagi täiesti uut luua. Ja loota, et Google mõne aasta pärast temast miljardäri teeb. Või Luik miljonäri.

* * *

Sotsiaalse võrgustiku haldamise portaalid... Neid on kasvamas nagu seeni peale vihma.

Äkki mõni asi ongi väärtuslik selle pärast, et seal käivad vähesed ja valitud? Mitte minna massidesse ja püüda kõigile meeldida vaid rõhutada kuuluvuse elitaarsust? Inimesed on tasuta internetilõbuga juba nii ära harjunud, et see peab olema midagi eriti geniaalset, mille eest veel maksma nõus ollakse.

Milliseid üllatusi pakuvad interneti avarused järgmisena?

4 comments:

Mart said...

twitteri kodumaise analoogi/konkurendi pakkumine oleks suht siuke tuleeilameile rumalus, aga muidu head portaalinimed sul

arvan, et twitter sööb suht facebooki, orkuti lähima aasta jooksul tahaplaanile, twitter on tore ja lihtne ja informatiivne

alguses tundub see suht jabur ja mõttetu asi, aga vaata, kus töötab

margunnar said...

Jah,

Nimedest veel - kui kellelegi huvi pakub, siis näiteks psühholoogiamagister Siim on omandanud väga hea nimega blogi "uitmõtted" - äkki kasti õlle eest annab ära?

Kas Twitter suudab jääda minimalistlikuks või hakkab sinna tekkima lisaatribuutika (fotoalbumid, kommenteerimine jne)? Äge algne mõte küll, kuid kui ta ei muutu, siis võib tõenäoliselt mingi uus, ägedam, rakendus ta üle mängida.

Mart said...

vastupidi, twitter mängib oma lihtsuse ja muutumatusega üle kõik teised keskkonnad, kus on liiga palju "rakendusi".

margunnar said...

Täpselt

Nõustun, et Twitter on väga hea sellisena nagu ta on, kuid kas selle omanikud suudavad/tahavad seda muutumatuna hoida?

Teisest küljest: kui üks lihtne asi on muutumatu, siis varem või hiljem peab keegi suutma luua midagi ägedamat asemele. Eriti arvestades uute lehekülgede tekkimise kiirust

Vean kihla, et juba praegu on loodud midagi suurema potensiaaliga; kuid me lihtsalt ei tea (veel) sellest ;)