Jul 1, 2009

Märjamaa Chuck Norrised / Mission Vigala

Kui TLÜ Kehakultuuriteaduskonna Üliõpilasesindus (KERE) tegi oma maskoti- ja logokonkursi, saatsin sinna ka enda kavandi - selleks oli AATOMIK. Inspiratsiooni sain tuntud Vene multifilmist, kus üks tohutu jõuga tegelane tahtmatult väga palju jama kokku keerab ning hiljem selle ära parandab. Chuck Norris on USA-e sama nagu Stirlitz Nõukogude Liidule. Ameerika tegelaskuju on venelasest palju jõulisem ning keegi talle naljalt vastu ei saa. Kahtlejatele on Facebookis tehtud küsimustik: "Kui kaua suudaksid Sina Chuck Norrise vastu seista?" ning vastused varieeruvad 0 kuni 1 sekundini!

Kuidas käituvad Märjamaa Chuck Norrised klubi-kohviku Plekoltee tualetis?


"Selle ukse lingi asemel võiks nupp olla... [RAKSAKI!]"

"Prill-laua ülestõstmiseks peaks ikka olema koht kuhu kämmal taha ajada? Ja veesäästmiseks oleks hea näha pealetõmmatava vee nivood, et teaks millal voolule pidurit anda? [KÕMM! KÕMM!] Tehtud!"

"Milleks urgitseda paberit paberikasti alt, kui seda saaks ka otse krabada [KLIRAKI!]?"

Lasteaias läksin kunagi tülli ja kaklesime korralikult ühe poisiga kelle nimi oli Ken. Kui lapsed ise üksteisega hakkama ei saa, siis hakatakse üksteise võidu järjest müstilisemate tegelastega ähvardama. Tema lõplik seisukoht kõlas järgmisena: "...aga mina räägin Rainile, kes räägib oma isale, kes töötab Täitevkomitees ning Täitevkomitee helistab Mäkaiverile ning Mäkaiver annab sulle ja su isale ning su onu Aarele ja Lasnamäe sõpradele ühe sõrmega peksa!"

Ähvardus jättis minusse sügava jälje, sest peale seda ma kordagi tõsisemalt kakelnud ei ole.

* * *

Võtsin aja maha ja läksin maakohta Vana-Vigala jõe äärde kala püüdma ja lebotama. Saak suurem asi ei olnud, kuid süüa sai ning püügirõõmu jätkus ka. Kokku sain 4 särge (3 maisiga), 5 ahvenat, 2 turba ja 3 kiiska.

Ma ei mäleta mitme kala ja leivaga Jeesus näljaseid toitis, kuid siuke tunne tekkis, et purgi konservimaisi ja õngega võiks ka üsna palju korda saata. Vasakul maisi ohvriks langenud karplased: vasakul pisike turb ning paremal särg. Turb on õngemehele hinnatud saaks: ta on üsna kaval ning õnge otsas võitluslik kala; samuti kasvab üsna suureks. Samuti kipub ta vananedes teisi kalu kimbutama - täidsa püütav ka landiga.

Diabeetiku maiusroog. Kooresalat tilli, sibula ning lehtsalati; fooliumis küpsetatud keedukartulid, sidrun, leib ning grillitud pisemad ahvenad-särjed-turvad. Üllatavalt hästi kukkus välja - värskelt püütud kala maitseb hoopis teistmoodi kui poeletilt võetud. Kala grillisin madalal temperatuuril koos soomustega - see käitub natuke justkui soojahoidva fooliumina ning tuleb hiljem liha küljest hõlpsalt lahti.

Päeval kui suured kalad puhkavad harrastasin viidikate psühholoogia uurimist. Kalaparv käitub varvaste vahele topitud leivatükke nähes järgmiselt: algul saadetakse peale kõige pisemad kalad üldist ohutust kontrollima (NB! Nemad veel toitu ei proovi); siis tuli üks suur ja vana haugi puremisjärjega viidikas (vist karja juht), kes kontrollib üksi toidu sobivust ja alles seejärel lendab ülejäänud parv söögile!

Rumba silla juures Vigala ja Velise jõe ristumiskoht.

Suurim pisematest oli üks ca 400g särg kes kärestikus endale maisil hea maitsta lasi.

No comments: