Jul 3, 2009

Ülikooli astujatele ning ülikooli lõpetanutele!

Käisin vaatamas oma TTÜ kursuse lõpetamist - loodan/usun, et järgmisel aastal jõuan neile järgi. Kokku lõpetas ülikooli sisseastujatest 50%; kõige drastilisem oli väljakukkujate arv erialal nimega "Soojustehnika," kus 21-t sisseastujast lõpetas 8. Mitmed tuttavad lõpetanud ei pääsenud enda aktusele kuna nad võeti 1. juulil Tapa Pioneerikooli ajateenistusse.

Andsin just väikese videointervjuu Üliõpilaskonna poolt koostatavasse üliõpilaselu teemalisse filmi. Sain öelda ka enda soovituse ülikooli astujatele. Usun, et suurel osal neist ei ole aimu mida nad ise teha sooviksid ning kelle käest peaksid nõu saama. Pessimistliku šokiteraapia mõttes võiks neile soovitada järgmist:

1. Ükski töö ei ole mõnus või kui hetkel on, siis tüütab see varsti ära. Kuna töötamine on niikuinii nõme, siis teha parem juba midagi rasket, kuid arendavat ning hästitasuvat.
2. See et sa ei tea mida teha tahad ei ole vabandus, et mitte midagi teha.
3. Et teised teevad asju halvasti, ei tähenda seda, nagu peaksid sina asju halvasti tegema.

Karmid ja julged üldistused ning kindlasti see kõigi inimeste kohta ei kehti; kuid äkki on seal ka mingi universaalne ja igalpool kehtiv mõte?

Ülikooli kiitusega lõpetanud TTÜ tudeng (nimeks vist Kaupo Krull) tsiteeris tulevikuplaanide osas järgmise lause: "Mine nii kaugele kui näed ning siis näed veel kaugemale."

2 comments:

K said...

Tuttav lause. :) Eks ole see minu eluski üks mõttetera.:D

margunnar said...

Jah, kõik mõtted on juba varem kellegi poolt ära proovitud