Oct 12, 2009

Vannitoa-töötuba

Hinnapakkumise võtmisel on raudreegel teha seda mitmest kohast ning seda mitte ainult hinna mõttes. "Millal see võiks valmis saada" - tuleb küsida alati ning eriti tähelepanelik olla siis kui tegemist on ühemehe-ettevõttega. Hind ja kvaliteet on küll head kuid kui tuleb teine töö siis peab paratamatult kellegi ohvriks tooma - ja kaotav klient ei saa midagi teha kuna madala hinna eest usaldust osta ei saa. Autotootmisettevõtetele allhankijal ei ole suuremat häbi kui enda tarneprobleemi tõttu kliendi tootmisliin seisma panna. Usinamad allhankijad ehitavad viimased tarnelaod seepärast otse kliendi ettevõtte kõrvale. Tuues paralleeli loodusest - mitte nagu parasiidi ega sümbioosi vaid ühe süvaveekala suguelu mõttes, kus emane ja isane üksteisega kokku kasvavad.

Üsna frustreeriv on teha tegemist töömeestega (korteriühistu ei nõudnud tähtaegadega tööplaani...) kes otsustavad küttesüsteemi vahetult enne talve välja vahetada ning saavad kiirelt hakkama küll lammutamisega kuid peale seda kaovad pildilt nädalateks. Loodan, et nad suudavad koridorist äraviidud malmradikatest saadud raha kiiresti maha juua ning hakkavad uuesti tööd tegema. Ja et see pohmell neil silmist sädemeid lööma paneks, sest südametunnistuspiinu neil ei tundu olevat.

Senikaua neid oodates oleme koondunud ainukesse sooja ruumi - elektriküttega põrandaga vannituppa. Ise õppisin kontrolltööks patju täis vannis ning kaaslane ehitas endale pesumasina ja kraanikausi vahele diivanipatjadest hubase pesa. Vannitoas liiguvad mõtted paremini ja oli üsna mugav. Ka teised külmetavad majaomanikud võiksid tekkide-patjadega ööseks sinna ümber kolima (me piirdume õhtuse ajaga) - aga norskajad saaksid siis kõvasti kahju teha.

Diivanipadjad sobisid vähemalt hästi vannitoasisustusega

2 comments:

Mart said...

Paistab, et vannitoad on IN, kes kasutab valimisjaoskonnana, kes raamatukoguna...mis veel teha saaks vannituppa? Spordivõimla, kalapüügivõistluse, doonoritelgi...

margunnar said...

Jah, kahju, et ID kaardiga hääletamine nii vähe aega võttis; ei jõudnud su mullivannigi järele proovida...