Oct 25, 2008

SW geen: milline on hea müügimees?

Kirjutan psühholoogias lõputööd teemal: "Müügialast edu ennustavad psühholoogilised konstruktid The Southwestern Company tudengitest raamatumüüjate näitel." Selleks viisin kevadel läbi testi kus uurisin müümaminevate inimeste isikuomadusi (suur viisik: ekstravertsus, sõbralikkus, kohusetunne, emotsionaalne stabiilsus, avatus kogemusele), inimese-töö sobivust ning loomulikult enesehinnangut. Nüüd sain teada ka müügitulemused. Lükkan nad statistikaprogrammi SPSS ning saan teada teadusliku versiooni ideaalse müügimehe profiilist.

Korraldasin 2004/2005 raamatumüüjate kokkusaamise - see on soolaleivapidude seeria viimaseid üritusi; täna tulevad veel külla (uuema) kursuse õed/vennad.

SW 2004 reunion

Tere hommikust! Sellist mööblit saab väga soodsalt tellida Kallelt, mees kes peab tööintervjuule minnes spordikotiga SW auhinnad kaasa võtma


Southwesterni raamatumüüjate elu on teistsugune kui normaalsetel inimestel - nad teevad suvel kolm kuud uskumatult rasket tööd ning ülejäänud aasta 8 kuud värbavad ning käivad kompanii poolt tehtavatel välisreisidel. Hüvede suurus kasvad eksponentsiaalselt vastavalt edukusele, on kindel ja tüssamatu süsteem mille alusel neid jagatakse. Sw haarab inimesi enda sisse.

"Ma ei taha et mind mõjutatakse," ütleb mõni, aga milleks mitte tahta lasta end mõjutada kui see mõjub sulle hästi?

Positiivsus on must-have ja kõige olulisem komponent vastupidavuse kõrval, ilma milleta sellel tööl vastu ei peaks. Kellel seda varem ei ole, siis seda tööd õieti tehes areneb see tal välja tahab ta või mitte. Ning millised on inimesed kes töötavad koos positiivsete, heade suhtlejate noorte inimestega, käivad aastas paar korda koos luksuslikel välisreisidel ning kelle töö pakub väga selge motivatsioonisüsteemi? Usun ja mäletan südamest, et kõige magusam puhkus on peale rasket tööd ning work hard, party hard moto kehtib SW-s 100%. Kui suudad hoida neid tasakaalus, siis ootab sind edukas ja õnnelik elu!

* * *

Üks uskumatu äpardus kooliga oleks mulle väga kalliks maksma läinud - meeltesegadushoos kaalusin juba Sw ürituse ärajätmist ning nädalavahetuse pühendamist elu üle järele mõtlemisele. Õnneks olukord lahenes.

Suuri sündmusi elus tuleb minumeelest nende kinnistamiseks tähistada meeldejäävalt; ma ei saa aru inimestest kes teevad salapulmi kuskil X saare peal ning pärast näitavad teistele mustvalgeid fotosid. Asi peab olema ikka eeslaslikult vägev: sült, hapukapsas, kartulid, sugulased, seapraad ja pitsid! Luua põhi selleks, et sünniksid legendid ning et tulevikus koos nendega meenutatakse ka selle sündmuse korraldajat.
Kuulake kõik, keegi sellel masendaval Eestimaal üritab olla õnnelik! Boss tegi vägeva kolmepäevase pulmarituse maal talus. Kui mul endal peaks see asi kunagi juhtuma, siis tuleb ikka mitu päeva. Ja enne seda ei tule poissmeesteõhtu vaid poissmeestenädal.

Üks varjukülg ka. Kui eelmise nädalavahetusega läks pea, siis see nädalavahetus pean varbaid tohterdama - kui Massa ja onupoeg Ermo peale mu vastavat palvet diivaniga tahapoole hüppasid.

4 comments:

Anonymous said...

vabandust veelkord nende värvaste pärast :)

margunnar said...

Juhtub kõigiga,

huvitav millise trauma liigiga järgmine nädalavahetus kokku puutun ;)

=E= said...

aga kui SPSS tulemused käes, siis kas teed ka lühikokkuvõtte siin blogis?

margunnar said...

Teen kokkuvõtte siis kui töö läbi saan ja üks suur eesmärk elus viimaks saavutatud(ptui ptui ptui).
Nagu ütles vanasõna: "Ära karju mitte õnnest kui päike pole veel looja läinud" ja "Väikesed kanad vaata üle siis kui lehed langevad"