Mar 7, 2009

Võit on see kui saad aru ja suudad leppida et niikuinii kaotad

Lilla Nissan Micra 95 pälvib aeg-ajalt kaasliiklejate tähelepanu. Eriti Jesse pealekleebitud permamentsed hõbedased tähed MAKRA.

Lehvitamisi on päevas 1-2, järelevaatamisi ja -naermisi ka üsna tihti, mõnikord lastakse ka signaali ning aeg-ajalt tehakse moblaga pilti.

Tuleb tunnistada, et enese lõbustamiseks õrritan mõnikord kaasliiklejaid lastes mõne uhkema auto kõrval valgusfoori taga mootoril vabakäigul tuurid üles. Milleks karta võistelda kui kaotus on kindel? Kõik saavad sellest väga hästi aru; seega kaotab see kes provotseerimisele allub, sest sel juhul peab ta mu kämbut enda omaga veidikenegi võrdseks. Kui pilgud võiksid kumme puruks torgata...

Põhiasi on see, et lilla naisteauto peale ei olda kunagi pahased - keegi ei võta seda lihtsalt tõsiselt! Uhkeid põristajaid ja moodsaid miniautosid on kogu linn täis, aga sellise naljaka disainiga vana autoga naljalt ükski normaalne inimene sõita ei julge. Selle järgi saaks isegi kultuure eristada - kes annavad eristujatele peksa või tõstavad esile.

Loomulikult on ka liialdajaid. Kalamaja-Kopli kandis on Makrale tekkinud ka üks fänn. Umbes 40-aastane daam halli Mersuga kasutab ära liikluses iga võimalust minu kiusamiseks: demonstratiivselt mööda sõitmiseks ja mulle ette pööramiseks. Eile blokeeris ta mul vasakpöörde sooritamise ajal tee ning naeris ise koos kõrvalistuva mehega.

No comments: