Apr 18, 2009

Kalamehejutud

Muudan blogi ajutiselt kalablogiks. Üks pilt on rohkem kui tuhat sõna ning selline nägi välja laupäevane kalaretk Silveriga.


Järjekordne nädalavahetus Kasaril. Silver vasakul ja mina paremal koos päevasaagiga. Keskel kohalik kellel on meie saagi üle nii hea meel et tahab meid kallistada. Ja siis ma ärkasin Makras üles...


"Ruiik, ruiik, põrsad pudrule!" Peale seda kui olime kõik oma tonkatinad Kasari jõepõhja rontidele tulemusteta ohverdanud, läksime end ujukõngedega välja elama Taebla oja kallastele. Taebla oja näeb välja nagu tavaline võsastunud kallastega kraav, kuid kuhu on merest kevadsärge hakanud sisse tulema. Nagu näha levib info kohalike hulgas välgukiirusel - jõekaldal oli kalamehi pea samapalju kui kalu endid.

Nigel värk Taeblal aga vähemalt nupuks ei jäänud. Poolteise tunniga 5 särge (rutilus rutilus) ja üks teib (leuciscus leuciscus) sõnnikuussiga.


Kaks üsna sarnase välimusega karplast: teib vasakul ja särg paremal


Särg ja teib - leia 10 erinevust! Maitsesid samamoodi.

* * *

Jõe ääres on mõtted selgemad - kogu tähelepanu on koondunud ujukile või ridvaotsale ning kui sellelt päeva lõpuks pilgu tõstad tekivad uued mõtted. Selle päeva tulemusena sündis vanasõna:

Ära karda seda mida sööd.

No comments: