Apr 28, 2009

Töötu rõõmud ehk subjektiivne lühiajaline heaoluhetk

Koos kevadega on tunda ka subjektiivseid hetkelisi heaoluhetki, mis kipuvad kokku sulama millekski suuremaks. Sellest eksitamata laskmata valmistan igaks juhuks ette ka plaani C kui plaan B ei peaks mingil põhjusel sügiseks tööle minema. Selleks broneerisin suvest 3 nädalat ning tõdesin arsti juures ühte tõendit võtma minnes rõõmuga, et ühtegi tervisehäda mul juures ei ole... neist pole juba aastaid kippu ega kõppu. See tähendab, et kõik OK ning jätkuvat nullkulutust tervisele! Alkoholidieet tugevdab seda loodetavasti veelgi - seagripi batsillid võiksid kohe loobuda (ptui, ptui, ptui).

Võimalikud tekkepõhjused viimaste päevade sündmuste lõikes.

Laupäev:
Roland meelitas osalema rahvusvahelises eesti-soome-vene (Soome vs Eesti-Vene ühismeeskond) paintballilahingus Big Game 2009. Oli näha kellel oli kaitseväe taust ja kellel mitte - mittesõjaväelased hoidsid vabal ajal relva horisonaalselt, sõjaväelased vertikaalselt. Sõjaväest oli endal meeles tubade puhastamine aknast relvaga pimedalt sisse tulistades - soomekeelne sõim ruumist tunnistas, et asi töötab ka reaalselt!

Pühapäev:
Peale paintballi kiiresti Tartu, kus Silver ja Erki Tartu Vangla ja Reoveepuhastusjaama vahelisel üleujutatud jõel kala püüdsid. Telk oli kaasas kuid magamiskotid kodus - põõnasime autos kuni kolm napsunina hommikul Supilinna päevadelt saabusid ja kell 7 hommikul jõe ääres pitsidest viina hakkasid viskama.

Esmaspäev:
Projekt "Vaba kevad" viis esmaspäeval Ida-Eestisse. Loodusvaated, esimene suplus ning grill päikeseloojangul inimtühjal rannal ning seda esmaspäeval. Viskasime kaaslasega nalja, et tegemist on töötu rõõmudega - imelik, et päikeseküllas rand inimtühi oli.

Teisipäev:
Õnnestununa tundunud müügikoolitus näitas, et sotsiaalanalüütilisest otsast veel roostet paista ei ole; pigem vastupidi. Leidsin rääkides, et suurimad õppetunnid olen saanud ikka sellest kui hoopis mulle midagi müüa üritada on oldud.

Viimane nädal õppimisena-sebimisena-otsimisena-tegevusetusena - järgmisest nädalast algab TTÜ praktika. Ootan revolutsioonilist õppetundi ja palju uusi mõtteid! Et hetkeline heaolutunne kestaks kauem ja saaks endale ka reaalse põhja.


* * *


Kommid välismaalt? Hoopis rahvusvahelise paintballi eri tüüpi laskemoon. Kõikidega oli sama valus saada. Mõtlesin, et võiks teha nad erinevate maitsetega; siis oleks vähemalt motivatsioon seda vormilt ära pühkida. Värvisisu asendamine kange alkoholiga (N: Jägermeistriga) võiks panna nii mõnegi januse suu lahti laadungit ootama? Kui ta kehal purunudes ka verre jookseks oleks päris hea.

Emajõe originaalsäng peaks olema kusagil siin luhtade vahel?


Ei uskunud, et kunagi sellist pilti oma silmaga näen. Juminda ps tipukülast leidsin iidse vaenupaari. Koer oli oma hääle juba ära haukunud ja kass lihtsalt põõnas puu otsas.


Tsitre RMK - esmaspäeviti peaaegu inimtühi.

No comments: