Apr 3, 2009

Kui vastutad, siis kannatad!

Positiivsuseotsijana võiks öelda, et toimus vabanemine, uue etapi algus. Kui ei ole tegevust ning uute võimaluste otsimine vilja ei kanna, siis ei ole mõtet mõlemaid osapooli õnnetuks teha. Ennast halvasti ei tunne, kuna midagi katki ei ole ning õnneks oli oidu mitte võlga võtta ja selle asemel hoopis kõvasti säästa. Hüvitisega tuleb praegune aeg käia ümber loomulikult eriti hoolikalt.

Seni kuni midagi selgunud ei ole, tuleb võtta kasutusele rängad ettevaatusabinõud. Ehk plaan B läheb käiku!

* Camaro seasonit sel aastal 90% ei tule
* Linnasisene transport jalgsi või jalgrattal. Makraga ainult pikki otsi või kui ilm on tõesti väga halb
* Toidukraam osta kord nädalas suur ports säästumarketist ning süüa ainult kodus. Alkoholidieedi lõpuni on õnneks veel 2 kuud. Oma nädalase õlle joon ära kodus või muru peal, kuid mitte baaris
* Meelahutusviisidest eelistada odavamaid variante; näiteks .... jalutamine!
* Uute võimaluste otsimine. Meelelahutustööstuses tundub langus alles algavat; sellest oleks vist ka hea mõte alguses eemale hoida... Kuldmunal räägiti ainult surutisest ja selle tagajärgedest
* Aeg - teha nii, et iga minut toimuks midagi kasulikku

Üks endine kolleeg märkis, et on hea olla noor ja mitte millegi/kellegi eest vastutada. Tänu säästlikule elustiilile on minu jaoks tegemist hoopis põneva ajaga. Oma elu ühe sitema tunde elasin üle ühes teises eilses olukorras.

Raini sünnipäevalt öösel (ca 3:00) Tartust tagasi sõites lõhkes Anna lähedal Makral rehv ning kuna mõni päev tagasi olin ka tagavararehvi ribadeks sõitnud ja selle välja vahetada unustanud, siis olime autotäie rahvaga loodusjõudude vallata. Õnneks võttis üks õnnetu sõber telefoni vastu ja pidi meid päästma tulema. Endiste raamatumüüjatena olime kõik sellistes olukordades korduvalt olnud; nukrutsemise ajal visati nalja ja võisteldi warstory'de rääkimises. Aga see tunne kui istud päästja auto tagaistmel kahe hea sõbranna-kamraadi-kaasraamatumüüja vahel, keda lubasin turvaliselt koju viia... Kõik tundusid viisakad ja lõbusas tujus, kuid mina olin see kes alt vedas ning mitte miski ei suutnud tol hetkel seda tunnet ära pühkida.

Kui viga juhtub endast sõltuvalt ning lisaks endale ka teised selle pärast kannatama peavad, siis peksavad vitsad oi oi kui valusasti! Muul juhul tunneb halvimal juhul kõditust. Paks nahk ei lase midagi sisse, kuid samas ei taha ka eriti välja lasta.

No comments: