Feb 5, 2009

Rutiin: Sööme Ära 2009.

Mõned pildid-mõtted lähiajaloost

TTÜs hakkas pihta õppetöö. Jäin ühte praktikumi hiljaks; jõudsin klassi just sel ajal kui kõik maas istusid ning õpetajat veel tulnud ei olnud. Kuna olen teistest õpilastest vanem ja keegi mind selles rühmas ei tundnud, vaatasid osad juntsud mind kui õpetajat. Üks tüüp näppis mingit tööriista laua peal ja mind märgates tõmbas käe ehmunult eemale. Sellest julgustust saanuna tegin hääle autoriteetseks ja laususin: "Alustame siis tunniga..." Enamus jagas kiiresti matsu lahti ja kui "klass püsti!" käskisin, kerkisid ainult üksikud pepud ja sedagi paari sentimeetri võrra.

* * *

Lagedi lömmisõidetud teadetetahvel kutsus tsirkust vaatama ning reklaamis küttepuid ja fekaalivedu. Vabadusvõitluse muuseum oli pühapäeval kinni ja kõnnitud 25 km mõõdetavaks kasuks oli peamiselt investeering tervisesse.

* * *


Kontori maskott Riko (Teeme Ära 2008 ürituselt tuntud ka Prügihundina) varitseb valvelauaonu. Adrenaliin on kahepoolne.

* * *

Kalamaja korteris tähendab ventilatsioon seda, et naabri köögis tehtavate toitude lõhnad suunatakse minu kööki ja vastupidi. Tänaseks grillis naabriperenaine kana, eile olid küüslauguleivad ning üle-eile hapukapsad. Kahjuks talle midagi asjalikku praegu vastu panna ei ole.

Remondiaegsed värvi ja kivitolmulõhnad maha arvata.

* * *


Töö juures külmkapis on ühine riiul, kuhu pannakse (müstilisi) toiduaineid, mida soovitakse ülejäänud kontoriga jagada. Kui ei ole aega poodi minna, läheb selle sisu käiku. Ka kokkamine on kunst:

Riis kuumaks mikrolaineahjus ja siis peale riivitud juust ning pisut soola
Panni peal praadida kuldpruuniks ca 200g šampiljone
Kõrvale hapukoort

Toitu ei tohi lasta raisku minna, eriti veel majanduskriisi ajal; selle põhjatu riiuli sisu hävitamiseks tuleb korraldada kampaania "Sööme ära 2009!" Prügihunt teeb selleks ajaks valvelauaonuga vaherahu.

No comments: