Feb 14, 2009

Andke nõu, hr professor/Sinu kord räppida/Vaba mikrofon Kukus

See nädalavahetus möödub-möödus õppimise tähe all. Peakas tootarenduse maailma hakkab vist ka olemusele mõjuma? Vanemad ja julgemad töökaaslased kutsuvad mind (siiski ärateenimatult) professoriks ning tundmatu kassiir küsis Magistrali keskuses minult täiesti tühja koha pealt nõu: "Vabandage, härra. Mida peaks tegema - mul saab poeg arvutilt särtsu?"

Karates õpetati, et tugevate löökide andmise eeldus on lihaste hea lõdvestamine - algajate sportlaste suurim viga olevatki see, et nad on kogu aeg liiga pinges ning siis kui lüüa vaja on, oled juba väsinud. Ja pikemas perspektiivis põled läbi. Mida pingelisem töö, seda karmimad peaksid olema ka aja mahavõtmise viisid. Et aju jõuaks tõmmata hinge järgmiseks sööstuks.

Sel nädalavahetusel käis-käib kõva tuupimine; õnneks söötis elu ette paar naljakat üritust.

Saksamaal uut elu alustav Reelika kutsus külla portsu inimesi. Massa meisterdas Rommiga (kunagise kultusblogi "Tüdrukud küsivad ja Roman vastab" projektijuht ning "Elevandijooksu" superstaar) selleks ajaks ühe lauamängu, mis seisnes erinevate maade külastamises ja iga maa kohta ülesandekaardikese täitmise. Kaartide peal olid kirjas erinevad vallatused, mida selle saajad pidid tegema: aknast välja karjuma, talveriideid selga panema, räppima, youtubest karaoket laulma, lambaadat tantsima või lihtsalt vait olema jne. Hakkame seda Massaga täiustama...

"Massaga ümber maailma!" Esimene keerutus näitab liikumiste arvu ja teine suuna.

Eerik (Mr Überplingen Senior) korraldas väikesele seltskonnale pisikese hüvastijätuistumise. Kuna kohal olid ka mõned legendaarsed sukeldujad, läks varsti actioniks. Kuku klubis olevat olnud vaba mikrofon ning heas tujus otsustasime minna sinna ette kandma aastatetagust legendaarset luuletust (Lood Kivipoisi *****nukrusest) ning lisaks luua repertuaari ka midagi uut ja ägedat. Väskelt sukeldumisklubi "Barrakuda" loonud Sander kirjutas postkaardi peale mõned read, mida alguses lugesime, kuid lõpuks täiest hingest süldimuusika taktis laulsime. Naised lahkusid seltskonnast. Bänd "Kivipoisid" oli taassündinud ja valmis särama!


Originaaldokument luuletusega, mis kahjuks Kuku klubis esitamiseks lõpuks ei läinud; lava oli hõivatud palju talendikamate inimeste poolt, kes meie säramispüüde juba eos oleksid ära kustutanud (2:00 seisuga)


Pe*et roosi


(Sander poetseerib jämeda ja piduliku häälega)

Kannab, seisab ja ei lange veel,
mu küsimuste hoolivus on käinud eluteel
kindel sellel teel on meel ja terav keel
Mõtlen: "Pe*et roosi, tahan veel ja veel ja veel!"

(kõik kooris väga lõbusalt ja kiirelt ning lõpp läheb polkaks)

Ikka veel ja veel ja veel! ikka veel ja veel ja veel! Ikka veel ja veel ja veel ja veel ja veel ja veel ja veel! Hei!


Kui alkohol hinge maha ei rahusta (pean lubadusest kinni), siis hakkavad peas mõtted üliaktiivselt töötama. Hakkasin käima joonistamises, et mõtted oleksid paberil sama ilusad kui peas. Või vähemalt veidigi äratuntavamad. "Vajadus olla mõistetav," nagu ütleb Martin Veimann.

Nädalavahetuse peategelane. Põhiõppe projekt: eestiaegse plekilõikamisseadme taastootmise võimalikkuse insenertehniline analüüs. Ise on ligi 80 aastat vana, aga Norma eksperimentaalosakond kasutab seda ikka väga suure rõõmuga. Tolle aja inimesed ei teadnud veel, et vastupidavaid tooteid teha ei ole majanduslikult otstarbekas.

No comments: