Nov 2, 2008

GEPP ja Vene sauna eripära

NO99 lavastajakarjääri alustanud Mart kinkis pileti Tiit Ojasoo lavastusele GEPP. Lavastus olevat kokku pandud 2 kuu jooksul järgmiselt: kõigil näitlejatel lasti erinevatel teemadel arutleda, see võeti linti ning tulemusena pandi kokku lõplik kava.

Iidol Tremendous Jones ütleb oma raamatu eessõnas, et tähtis ei ole mitte raamatu tekst vaid need mõtted mis sellest su enda peas tekivad. Võrreldes müügiteksti struktuuriga oli tükk väga osavalt kokku pandud: algul huumoriga rahva südamed lahti ja siis - lataki tõsiseks! Minu kupli all käis vägagi vilgas tegevus; küsimus oli ainult selles, mis siis probleemi lahenduseks oleks? Mis oleks õige ja mis vale? Siit ei olnud ma võimeline lõplikku selgust leidma... Eks igaühel teki eri mõtted ning lavastaja ei tihanud enda õlule ainuõige lahenduse väljapakkumise vastutust võtta. Kuna töötlen juba pikemat aega Martin Veinmanni raamatut "Vajadus olla mõistetav," siis tajusin lavastusest õrna vihjet, et selleks võiks olla meie keel. Ja meie keel sellisena nagu ainult üks õige eestlane suudab rääkida!

Täna käis Mart koos kaaslasega külas ja tõi külakostiks filmi: "Vene sauna eripära." Otsustasime üksmeelselt, et soft porno vaatamiseks pühapäev ja sõprade seltskond ei sobi. Vaatasime hoopis albumist ülikooliagseid pullitamise pilte. Aga võibolla kui inimkond valmis on tehakse sellest kunagi NO99 lavastus!

No comments: