Nov 3, 2008

Sudokus ja armastuses on kõik lubatud

Kodus käib sõda - kui tavaliselt vanemad kuulevad kui ma koju tulen, siis seekord panid nad mind alles siis tähele kui elutoas veidi häält tegin. Telekast tuli saade "Pehmed ja karvased," kuid kumbki sellele tähelepanu ei pööranud. Selle asemel olid mõlemad keskendunud ruudukeste täitmisele numbritega. Sudoku on jõudnud Sauele. Ema rääkis, et neil käib isaga isegi pisike võistlus antud teemal.

TTÜ matemaatilise analüüsi I ja II ning lineaaralgebra veteranina võin öelda, et eriti raske ülesande lahendamisest tekkiv positiivne emotsioon on täitsa võrreldav mõne muu naudingurohke tegevusega. Eriti kui sellega käib veel kaasas võistlus aja peale kus võitja saab kaotajale "luuser" öelda.

Kui pearaamatupidaja ja insener hakkavad matemaatikas rinda pistma, siis halastust ei tunta! Koduarvutis oli lahti exceli tabel numbritega, mille kaudu ema üritas tõenäoliselt mingit süsteemi leiutada. Sudokus ja armastuses on kõik lubatud!

Kunagi pakkusin välja reaalteaduste populariseerimiseks "Tantsud tähtedega" telesaate järjeks "Matemaatika tähtedega;" tehti aga hoopis "Laulud tähtedega." "5B"tundub asjalik, kuid pole ikka päris see. "Sudoku tähtedega" ei kõla ka nii hästi. Kuna seks müüb, siis oleks vast kõige targem panna palja naise pilt taustaks ning selle ette teha sudokuruudustik. Iga äraarvatud number õiges ruudus paljastab selle. Ja publik saab aidata hääletada, mis arv nende arvates õige on. Ja publikuks on kenad filoloogiat õppivad tüdrukud TLÜ-t.

* * *

Länn ja Oliver TLÜ-t lõid Tallinna Ülikooli KL rühma, mis vahetab välja patriootlik-pullitegemise reservkaitseväelastest organisatsiooni Pedareserv. Seesmama organisatsiooni korraldab 5. novembril, kolmapäeval, kell 19:00 peab TLÜ-s loengu resevohvitser ja visionäär Leo Kunnas ning peale seda filmiõhtu "The Soviet Story."

http://www.esindus.ee/?syndmus=5b2042ace86db8326346e4df6789b601&naitan=1175

No comments: