Oct 20, 2007

kontorifantoom

Kuulsin ühe kummalise loo ühe kesklinnas asuvas kontori kohta. Üks kord otsustas üks töötaja hilisel õhtutunnil kontorist läbi astuda et paari asja võtta. Suur oli tema üllatus kui leidis oma kontorist koosolekut pidamas tundmatud noormehed kes tema ilmumise peale ukse pauguga kinni tõmbasid. Töötaja kehitas õlgu - ju siis tegi keegi kolleeg pikema koosoleku. Hommikul arutades ei tunnistanud keegi seda omaks. Asi unustati. Mõne aja möödudes sattus üks teine kolleeg sinna hilisel õhtutunnil ja leidis taas eest salajase nõupidamise. Ühes tegelastes tundis ta ära ühe kõrgema kolleegi eksmehe. Nii et kui tavainimese päev lõpeb, siis ilmuvad esile teised jõud... Uued direktorid ja assistendid.

Samas tuli asjal välja ka üllatavalt positiivne pool - kord nädalas kontoris käiv koristaja ei olnud eriti usin ning vihane kontorijuhataja jättis väga vihase kirja "PALUN PESKE NÕUD ÄRA JA VIIGE PRÜGI VÄLJA! AITÄH!" Kui koristaja käis tavaliselt ainult esmaspäeval siis nüüdsest avastasime ka nädala sees et keegi hea haldjas on käinud kontorit koristamas. Ja see töö oli tehtud märksa kõrgekvaliteedilisemalt! Pakkusin tuttavale välja teha iga päeva lõpuks nõud meelega mustaks - siis näeb kui tihti kontorifantoomid seal oma sabateid peavad.

Saan kuus umbes kaks tööpakkumist müügitöö tegemiseks ning üks nendest oleks olnud toodete müük telefoni teel USAe. Toimunud oleks see tänu ajavahele loomulikult öösel. Sealt ka idee. Kui me töötame enamasti kontoris päevas vaid 8 tundi ehk kasutame ajast vaid ligi 33%, siis ülejäänud aja eest maksame me mittemillegi eest. Võiks teha kinnisvarafirma kes hakkab vahendama pindu selle aja eest, millal teie kontor kasutult seisab. Kõlab idiootselt aga mine sa tea kui palju on Eestis neid kelle töö nõuab üle ookeani asuvate firmadega suhtlemist. Üüri võtad loomulikult täissumma eest. Ja kui õnnestub üürida välja kaks 8-tunnist vahetust saad veel endale ühe päeva üüriraha taskussegi!

Esimene sügis, millal ei osalenud Tartu Sügispäevadel - ei tea kas see oli nüüd hea märk normaalseks saamisest või halb märk konformismist. Bambus jäi niikuinii ära nii et pole hullu. Kevadpäevadeks see eest on Massa oma rännakutelt tagasi ja siis näeb mis mõtted tekivad antud projektiga.

1 comment:

mikk said...

tartu tudengipäevadest hoidumine on enese alalhoiu instinkt.