Oct 24, 2007

Londoni-seiklused ja reaalteadused

Üks tüüp käis Londonis teatrifestivalil kaheinimese tükki näitlemas. Tüki tegemisega läks väga kiireks ning lõpuks oldi teksti õppimisega päris jännis. Õnneks etendati vaid inglisekeelsele publikule - subtiitrid jooksid all. Etenduse ajal mõttepausi tekkimisel küsis ta oma partnerilt kõvasti otse "Ja mis ma nüüd sinu arvates ütlema peaksin?" "Ma ei tea isegi," oli vastus. Projekti kolmas osapool päästis päeva suurte slaidide ettenäitamisega. Festival oli pull - ööbiti ühikataolistes tubades ning tal oli au saada enda üles narile magama mingi maniaki. Hommikupoole saabus see koos ühe ärasebitud eriti suure tüdrukuga kes enne üles koikule ronimist end tema ees lahti riietas. Tüübi väitel sai ta sellest trauma, kuid silmalaugude lihaseid kontrollime me siiski ise mitte ei tee seda kõrvalised jõud.

Täna oli kontoris minu aeg särada! Üks kolleeg, kes on kõigis PR asjades ülipädev rääkis kuidas ta mata riigieksamil 80 punni sai. Mainis ka, et tegi mingi lihtsa vea - nimelt ruutvõrrandi x2 + 5x - 6=0 lahendamisel. Minu hämmingus pilgu all hakkas ta koos teise targa töökaaslasega tõsimeeli arutlema kasutades täiesti vale metoodikat (sulgude ette toomine jms)! Ja ise olid veel jumalast kindlad. Rehkendasin veidi ja kuigi ma alguses ise veidi valesti arvutasin ja õigele meetodile täiega vastu vaieldi, sain lõpuks õige vastuse. Tean, et sellist hetke enam ei tule kus ma oma TTÜs õpitud teadmistega sotsiaalinimeste vallas särada saan! Ikkagi, siit ka põhjus miks otsustasin end ka TTÜs täiendada - ei pea tulevikus lapsi targema naabrimehe juurde mataülesannetega saatma. "Issi on minust lollim!"
Töökaaslaste toetuseks pean ütlema, et nende sotsiaalne oskus mõjutada pani ka mind ennast hetkeks oma lahenduse õigsuses kahtlema. Õnneks õiglus võidutses!

Tööjuures analüüsisime koos kolleegidega uut Kalevi meediaportaali. Veidi lapsekingades; uudised jõudsid hiljem üles kui teistesse meediakanalitesse - päevalehtedelt on ta kõvasti materdada saanud. Pulli pärast helistasin ja kutsusin nad Suusaliidu pressikonverentsile. Toru otsas võttis vastu veidi ebakindla olemisega härrasmees, kes andis kohe "jah" sõna ning veel tänas kutse eest. Kruuda Kruudaks, aga inimesed on seal toredad.

Korteriprojekt sai veel ühe naela - sõber Jürgen tegi valmis projekti seina lammutamiseks. Kui nüüd ainult Saviets kontributsiooni nõudma ei hakkaks!

2 comments:

sk8erboi said...

õnneks on tulevaste ja praeguste isside jaoks loodud selline hea asi
nagu wikipedia ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Quadratic_equation

elu oleks kordades lihtsam, kui wikipedia oleks leiutatud veel siis kui mina koolis käisin :)

margunnar said...

Jah,

õnneks handbookid juba siis olid

aga kõige lihtsam lahendus oli seal siiski märkimata jäänud ;)

vihjeks - seda saab kasutada vaid siis kui ruutliikme kordaja on 1 või -1