Oct 26, 2007

"Matemaatika tähtedega"

Käisin täna TTÜ-s Insenerimehaanika kontrolltööd tegemas. Ülesandega vedas - sain maksimumpunktid, kuigi kordasin kogu materjali üle alles enne töö algust. Millegipärast on loogikat nõudvate teadustega mul nii et kõige paremad tulemused just siis kui heidad kiire pilgu materjalile vahetult enne töö algust ja NB! oled esimene inimene esimeses pingis kellele töö kätte antakse! Kas julge hundi rind on rasvane? Ei, pigem on lugu selles, et sel juhul saad sa I rea, A grupi või A-1 grupi töö ja selle materjal on võetud enamasti õppematerjali algusest, mis loogiliselt on kõige lihtsam. On ka erandeid, aga see seadus kehtib suhteliselt tihti! Ja õppides vahetult enne tööd on sul peal ajapuudusest tulenev stress, mis millegipärast (vähemalt minu) ajudele väga värskendavalt mõjub!

Silver, it-geenius tegi endale mailiaadressi mataonlahe@gmail.com. Tööd tehes tundsin mingi aeg päris kõva adrenaliini, põnevust ja äratundmisrõõmu. Võiks teha teleshow "Tantsud tähtega'st" inspireeritult - "Matemaatika tähtedega" või "Füüsikalaborite tegemine tähtedega!" Saates toimuks tuletiste ja integraalide võtmine aja peale ning erilise naudinguga vaataks kuidas tehakse minu lemmikut "Laboratoorne töö nr 18: Suhkrulahuse eripöörang." Igas saates langeks üks prominent välja. Mõelge milline boost matakursuste osavõtmisele! Sest, tuleb tunnistada, tänapäeva TV showd ei propageeri mitte tarkust vaid hoopis oskust teistele meeldida. Eputada. Teistele meeldimine ei sõltu aga üldse sinu käitumisest - kui oled kedagi pahandanud või kellegi konkurent, teeb ta kõik, et sinust halba muljet jätte. Seega - ülimalt frustreeriv protsess, mille tulemus on kontrollimatu! Tean seda väga hästi, sest töötan PR-i peal! Inimesed analüüsivad harva - nad teevad otsuse ja siis hakkavad seda endale (ja teistele) põhjendama! See aga, mis on sinu sees saad sa ise kontrollida ja aredada ning seda ei saa keegi sult ära võtta.

Ja võiks teha ka õige "Mantlipärija," sellise, kus antakse igale vennale 500 dollarit ja lastakse lahti kuskil USA väikelinnas keeluga sealt lahkuda ning tuttavatega ühendust võtta... Ülesandeks on kuu ajaga ajada kokku nii suur summa kui võimalik! Vot see oleks õige challenge! Teen vb naljapärast ettepaneku TV3-e, vaatan mis räägivad.

Üks hilisemaid SW-d, Hiiekas, on ka tagasi - nagu aru sain oli ta viimane USA-aeg täielikku rotielu elanud ega ole end isegi pesta saanud. Tegime väikese kohvi, tekkis hull mõte minna talvel Muusikakooli mingit pilli õppima. Mina mõtlesin ise mingit tšellot või kitarri, Hiiekale pakkus rohkem pinget pasun ja trompet. Ja siis hakata kuskil baarides mängimas käima. Lahku minnes küsis ta mis eriala teda tegemas näeksin; pakkusin füüsikaõpetajat, lastekodu juhatajat ja dirigenti. Ta ise arvas, et kunstniks sobiks paremini. Mulle pakkus ta erialaks mingi kohviku omanikku (kes käib kamandamas ja tasuta lõunaid söömas), ürituste korraldajat või psühholoogi. Päris huvitav - võiks teha testi kus suvalised inimesed välimuse järgi üritavad kellegi eriala määrata (loomulikult ilma mingi vihjeta). Äkki see keegi saab sellest mingi hea idee...


SW kogemusi on hea kõrvalt näha - inimesed muutuvad iga suvega järjest küpsenumateks.

No comments: