Oct 30, 2007

Partneri kriteerium ja müük on nõidus!

Käisin Mardiga Nukuteatris ühe Gruusia trupi väga menukat "Stalingradi" vaatamas. Laval olid mustades riietes näitlejad, kes mängisid nukkudega. Iga nukk oli eriline ja ainulaadne (sh ka erilise suurusega), käsitsi tehtud karakter - mitte nagu kuskilt tehaseliinilt tulnuna. Mul oli tohutult raske oma tähelepanu näitlejate nägudelt nukkudele suunata. Kuigi nad üritasid olla emotsioonitud ei suutnud nad siiski kõike varjata - aukartust selle eest kellega nad näitlesid. Ei tea kuidas teistel on, aga kui on väga huvitavad (ei pea olema head) näitlejad siis on tüki enda käiku pea võimatud jälgida...

Saime istumiseks suht eesmise rea - millegipärast oli meie ette pandud kaamera. Ei saanud asjast seni aru kui ilmusid kaks mustades ülikondades onu ja nende vahel... üks väga kõrge ametnik abikaasaga! Mees istus täpselt Mardi ja tema abikaasa minu taha. Eriti ringi kõõluda ei tihanud. Saal pimenes ning lavale ilmus esimene näitleja nukuga kes liivast sõja asju välja kaevas. Püha vaikuse hetk. Naine küsib valjul sosinal "Kas siin vaheaeg ka on?" "Ei," vastas Mees. Läks veel veidi aega ning nukud hakkasid rääkima. Nad tegid seda vene keeles ja inglise keeles loeti peale. Siis küsis naine uuesti "Millest nad räägivad, ma ei saa midagi aru?" ja mees seletas lühidalt. Püha vaikus oli katkestatud kaks korda. Täiesti normaalsed küsimused, kuid kas õigel ajal? Ise seal olles ja seda kogedes arvan, et ei...

Kõige hullem asi maailmas on olla koos kellegagi seltskonnas kellel puudub taktitunne. Suurimat kahjurõõmu publikus tekitabki see kui mingi paar avalikult vaidleb või kui üks teisele lihtsalt "Tasa!" ütleb. Musta pesu pesemine külaliste ees. Fakt on see, et sa ei saa kontrollida oma kaaslase käitumist ega tema sinu oma. Nii et mees käitus ise õieti!

Teine viis ebameeldivust valmistada oleks mingi püha rituaali ajal liiga oma asjadele mõeldes ja mitte teiste pidulikke nägusid tähele pannes see ära rikkuda... 18 aastasena Gloria Veinikeldris töötades sattus ühe sellise hetke tunnistajaks kuidas vene päritolu uusrikkad tellisid üheks väga pidulikuks sündmuseks paarikümneaastase ja väga kalli bordoo veini. Ühel härrastest oli kaasas blond kaunitar. Valasin veini välja kõigi austusavalduste saatel mis meie keldri võimuses oli. Ruumis põles ainult paar küünalt mille varjud mängisid seltskonna tõsistel ja pidulikel nägudel. Inimesed hakkasid tasasemal häälel rääkima. Igaüks seltskonnast sai oma klaasi vaid pisikese piisa kuna suur osa pudelist oli sade.
Haudvaikuses hakkas seltskonna pea klaasi aeglaselt suu juurde tõstma. Kõigi pilgud olid temale suunatud. Pühalik hetk.
Samal ajal võttis see noor tibi klaasi mekkis veini kiiresti, ütles kõvasti "Fuih, suhoi (tõlkes: "Fuih, kuiv!")!" ning enne kui keegi midagi öelda jõudis oli ta juba jõudnud kõrvaloleva Coca-Cola sinna peale vajada. Kõik jäid šokeerituna vait. Daam ei saanud oma veast aru ja asus oma nägu kohendama. Uskumatu, tajusin meeste põlgust oma seljakarvadega. Ülejäänud õhtu tibi ignoreeriti.
Vein veiniks, mille pärast on üks kääritatud mahl teisest vanem? Vahe on idees, inimene soovib kogeda midagi suurt, midagi sellist millega on vaeva nähtud, mis haarab selle täielikult endasse. Isegi kui maitse ei ole midagi väga erilist, loeb see, mida sa seda juues tunned. Kui oled selle eest suurt hinda maksnud, palju tööd teinud, siis ongi see sinu jaoks eriline. Ja sellest piisab, et omada õigust nautida seda hetke.

Loomulikult võiks tuua välja lugematul hulgal selliseid näitajaid meeste kohta, aga naiste, kui traditsiooniliselt kenamate, kombekamate ja viisakamate (vähemalt väliselt) peal paistab see eriti hullusti välja. Või mine sa tea... Igaljuhul kaaslase valikul peab olema valmis muutma ennast ja üritama veidi muuta ka teda - ennast sa kõrvalt ju ei näe.


SW-s toimuvad ülisuured muutused paremuse poole. Nimelt sai presidendiks Dan Moore - seesama kes iga sügis on Eestis käinud loenguid pidamas ja ütleks, et SW Motivational Speaker Nr 1. Midagi koomiku ja juhtimisteoreetiku sarnast. Igatahes on nüt üks ühik taas 4,5 taala; dealer discounti suurendati - ehk eesti keeles kui ise midagi ei müü, siis ei ole tiimist ka kasu. Tööaega vähendati ning demo fookuselt läks asi sitdowni fookusele - ehk vähem raamatu näkkutoppimisi enne slämmi ja rohkem tõsisemat jutuajamist. Eestlased on kõik järsku müüma hakanud - 10 000 (ehk pappi 42 000 taala) ühiku piiri ületasid päris mitu inimest. Fred paneb täitsa hullu - 12 000 ühikut (ligi 700 taala päevas!!!), kõik Eesti, Baltikumi ja kurat teab mille rekordid kukuvad ning kutt möllab ikka veel USA-s. Kunagi oli endal au teda üks päev Chicagos followida - müük on professionaali käes nagu maagia. Ta räägib täpselt sama juttu nagu sina, closeb samamoodi; ainuke vahe on selles, et klient nõustub kõigega. Kuna jutt ja toode on sama, siis, järeldasin saab see jõud tulla ainult inimese seest. Tegemist on kas suhtumisega või nõidusega!


Õnne südamest Eikele, kes sai reedel väikese tütre Laura emaks! Poegade juhul oleks pidanud vist kaastunnet avaldama. Sain nimelt Mairilt kätte pildid Velveti orienteerumisüritusest. Kõikidele noortele isadele väike õpetus, kuidas metsas liikumist segavatest hääletajatest vabaneda.

1. Säilita rahu, hinda probleemi tõsisust. Ära igaks juhuks kohe appi hakka karjuma!


2. Proovi alguses heaga. Kui see ei aita siis hakka õrnalt jalgu raputama, kiirenda seda järsult. Niiviisi hakkavad hääletajad varsti väsima/tüdinema. NB! Püüa vältida ropendamist!


3. Võta appi käed ja eemalda väsinud hääletajad ettevaatlikult jalgade küljest haarates neid kraest. Üles tõstes veendu et nad ei oleks näoga sinu poole - on oht saada hoop kubemesse. Sokuta nad kellegi teise kätte.


* * *

Praeguse seisuga olen olnud kaine juba kuu aega. Kuidagi selgem on - ei ole sellist hullu uimasust hommikuti. Sõbrad ütlevad, et olen kuidagi tõsisem ning valvelauatšikk ütles, et ma olin varem oma pikkade juuste, pearäti ja lühikeste püsktega nagu väike hipipoiss (sellest vist juba varem kirjutasin). Nimelt olen nyt siilisoenguga ja käin tööl ülikonna ja triiksärgiga - niimoodi teevad vist normaalsed inimesed?

Lõpetuseks väike lugu eesmärkidest (refereering taas suvi 2005 autosõit Nashvillest Floridasse YEE-HAA!):
http://www.youtube.com/watch?v=M4iTyHItFwg

No comments: