Oct 17, 2007

lapsed ja barbaarsus

Kõik sõbrad kes lapsed saavad... See kummaline nukker tunne nagu oleks su sõber rongi peale läinud ja kaugele reisile sõitnud. Sa tead, et tal on seal väga hea olla ja eriti ei kurvastagi sest tahad ka ise sinna kunagi jõuda. Ja kui seesama rong kunagi sinu jaoks saabub ja sa pead peale astuma, siis tead, et kohale jõudes ootab tema sind seal ees.

410 aastal peale Kristust rüüstasid ja vallutasid läänegoodid Alarichi juhtimisel Rooma, 2007 aasta on aasta, millal hävitati üks iidne traditsioon. TLÜ ÜE otsustas, et Arbavere on liiga läbu mainega ja tegi selle asemel tavalise rebaste ristimise. Vanemate TLÜs (noh ka PEDAs) olijate südamed olid murtud! Otsust põhjendati sama läbumaine taandamisega ning selle liiga PEDAliku traditsiooni kaotamisega). Kui teile ei meeldi Arbavere, siis ärge lihtsalt tulge sinna... See ei ole ju kohustuslik. Te (ka mina) olete veel üliõpilased kes teevadki hulle asju, et vanana oleks sarved maas ja ägedad mälestused. Keegi ütles, et me kahetseme vaid neid riske mida me ei ole võtnud. Järgmisena keelatakse äkki ära ka Peda Folk oma skandaalse maine pärast ja tehakse selle asemel luuleõhtu.

Kes ei tea, siis Arbavere on legendaarne üritus, kus tudengid viiakse bussidega "Arbavere spordibaasi," mis aga on iga aasta eri kohas ja see selgub alles päev enne minekut. Pidu on kurikuulus oma lava peal toimuvate enesepaljastuste ning alkoholimängudega.

Mäletan kui kunagi STÜNi aseesimehena käisin rääkimas TLÜ iidsete vilistlastega ning imestasin, kuidas nii ägedad asjad hävinud on? Näiteks tehti kunagi päris pikka aega teaduskondade vahelisi näitlemisvõistlusi. Miks neid enam ei ole? Keegi otsustas, et teeb selle asemel midagi muud ja see uus asi ei täitnud lootusi. Seejärel loobuti sellest...

Aga mis siin viriseda ja nostalgitseda - muutsed on vajalikud ja seni kuni uus on parem kui vana on see kõik õigustatud. Ja see kui mingid vanad peerud oma noorusaegu meenutavad, ei tohiks olla argumendiks miks see muutus ei peaks toimuma. Valus on end kritiseerida kuid nii on lood!

Ja normaalsetel inimestel peaks ülikool juba ammu läbi olema!

5 comments:

Mart said...

Mina arvan ka, et Arbavere tapmine on suur patt. Ühe traditsiooni vägivaldne lõpetamine.

Mart said...

Aga Margus sa võta kaubamärk üle ja hakka korraldama iga oktoobri alguses pidu "Arbavere"! Nii endistele kui praegustele üliõpilastele.

Unknown said...

Margus, kas sa mäletad seda korda Arbavares?...
Selline legendaarne küsimuse algus ja siis Margus küsib, millist nendest sa mõtled?
Arbavere oli tegelikult ikka väga mõnus vanade ja noorte tudengite integreering. Võtke seda kuidas tahate :D
Mis homme plaanis Margussa?

Juno
juno.elulabor.net

margunnar said...

Juno,

reedel on mingi istumine kuskil mingi ajani aga edasi ei tea... On mingi kuri plaan?

Arbavere nimi jääb kõlama meie südametes... Jah, tuleb Arbavere kaubamärk endale võtta, muud üle ei jää!!!

Unknown said...

Kallis Marguss,

keegi ei tulnud enam Arbaveresse, kuna kõik kartsid retsimist. Ja vanemate üliõpilaste jutud teemal "hea läbu, pärast ei mäletanud nädal aega midagi..." ei käi kokku just akadeemilise tavaga.

P.S Sinu rahustuseks võin öelda, et Peda Folk ei kao kusagile :)

Kallistan kõvasti,

Liisa